Терористи не залишають Україну, вони просто переміщуються - Тарута

Терористи не залишають Україну, вони просто переміщуються - Тарута

Терористи концентрують свої сили в Донецьку. / Фото: РИА Новости

За словами Тарути, зараз терористи закріплюються в Донецьку.

На сьогоднішній день від терористів звільнені Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ. Про це повідомив губернатор Донецької області Сергій Тарута.

За його словами, терористи, які покинули ці міста, зараз закріплюються в Донецьку, займають додаткові будівлі. "Вони не залишають територію України, вони просто переміщуються", - наголосив Тарута.

На його думку, необхідно зараз продовжувати тристоронні переговори, не допускаючи можливості ведення нових боїв, в тому числі, біля міста або в самому Донецьку.

Тарута також розповів, що в неділю будуть проведені наради в Слов'янську, Красному Лимані, Краматорську, Дружківці з питань відновлення функціонування державної влади та інфраструктури.

Крім того, губернатор зазначив, що в Слов'янськ починаючи з суботи надається гуманітарна допомога і скоро її повинні поставляти і до Краматорська. Одним з головних завдань Тарута назвав розмінування цих територій.

"Як тільки розмінуємо, почнемо відновлювати інфраструктуру, постачання, а після цього відновимо роботу медичних, комунальних установ", - поділився він.

Як повідомлялося раніше, українські військові повністю взяли під контроль Краматорськ та Слов'янськ. На часі в цих містах почали відновлювати інфраструктуру.

Повʼязані теми:

Наступна публікація