Тіллерсон назвав ситуацію в Україні перешкодою для поліпшення відносин між США і Росією

Тіллерсон назвав ситуацію в Україні перешкодою для поліпшення відносин між США і Росією

Фото: Reuters

Вашингтон чекає, що Москва повністю виконає свої зобов'язання щодо Мінських угод.

Ситуація в Україні буде залишатися перешкодою для поліпшення відносин між Сполученими Штатами і Росією, поки Москва не виконає повністю Мінські угоди.

Про це заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим у Москві.

"До тих пір, поки не буде досягнутий весь прогрес згідно з Мінськими угодами, ситуація в Україні буде залишатися перешкодою для поліпшення відносин між США і Росією", - сказав він.

На думку Тіллерсона, Росія може досягти прогресу у виконанні Мінська шляхом деескалації насильства та вжиття заходів для відводу сепаратистами важкого озброєння, щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконати свою роль.

Сергій Лавров у свою чергу сказав, що під час переговорів зі своїм американським колегою вони обговорювали конфлікт в Україні і прийшли до єдиної позиції, що "Мінські домовленості 2015 року повинні виконуватися".

Глава російського МЗС сказав, що Москва готова обговорювати з Вашингтоном шляхи реалізації Мінських угод на додаток до "нормандської четвірки".

"Ми відчули зацікавленість нинішньої адміністрації продовжити двосторонні контакти на цю тему з тим, щоб допомагати шукати практичні шляхи реалізації повною мірою Мінських домовленостей. Ми будемо такі зусилля вітати, ми до них готові", - сказав Лавров.

Нагадаємо, напередодні президент України Петро Порошенко провів телефонні консультації з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном. Під час розмови Тіллерсон запевнив, що США підтримують територіальну цілісність України і наполягають на виконанні Мінських домовленостей, зокрема на режимі припинення вогню. За словами Тіллерсона, "Вашингтон не допустить жодних пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні та Сирії". 

Держсекретар США за зачиненими дверима зустрівся із Лавровим у Москві

Держсекретар США за зачиненими дверима зустрівся із Лавровим у Москві

Повʼязані теми:

Наступна публікація