Тимошенко божиться, що не змінювала умов для входження в коаліцію

Тимошенко божиться, що не змінювала умов для входження в коаліцію

Юлія Тимошенко / Фото: УНІАН

"Батьківщина" хоче ухвалення 10 законопроектів.

Глава парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко спростувала інформацію щодо зміни її політичною силою вимог входження до коаліції: вона наполягає, аби мінімум 10 першочергових законопроектів були ухвалені до офіційного оголошення про створення нової коаліції.

Про це вона заявила під час брифінгу у Верховній Раді, передає Укрінформ.

"Ми вважаємо, що зараз мусять бути проголосовані приблизно 10 законопроектів. Це - пролонгація мораторію на продаж сільськогосподарської землі, пакет законопроектів, які створюють абсолютно нові умови господарювання для малого, середнього бізнесу і фермерських господарств, декілька законопроектів, які знімають податок на пенсії, і декілька законопроектів, які віддають природний газ українського видобутку громадянам, що, безумовно, призведе до зниження тарифів. От пакет, який ми з першого дня переговорів до сьогодення називаємо. Ми не змінювали вимог і не змінимо", - сказала Тимошенко, наголосивши, що зазначені законопроекти повинні бути проголосовані ще до створення нової коаліції.

Водночас вона наголосила, що інформація про зміну "Батьківщиною" своїх вимог є "провокацією" й не відповідає дійсності.

"Провокація, яка вчора почалася проти "Батьківщини" по всіх ЗМІ й ініційована була нашими партнерами по коаліції, де заявляли, що ми різко змінили наші умови. Перевірте всі мої публічні виступи - ми останні тижні, коли формується нова коаліція, чітко публічно заявляли ці вимоги, і ми від них не відійшли", - сказала Тимошенко.

Також вона додала, що переговори про створення нової коаліції досі тривають.

Нагадаємо, вчора депутати від "БПП" заявили, що переговори щодо коаліції були провалені через нові вимоги глави "Батьківщини". Поки що лише фракції БПП "Солідарність" та "Народний фронт" готові ввійти в коаліцію.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація