Партії Тимошенко і Зеленського очолили рейтинг симпатій українських виборців - опитування

Партії Тимошенко і Зеленського очолили рейтинг симпатій українських виборців - опитування

Фото: УНІАН

Основними їхніми конкурентами є Порошенко та Гриценко.

Потрапити у другий тур на президентських виборах найбільшу вірогідність мають лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та шоумен Володимир Зеленський, а їхні партії набирають найбільшу кількість голосів на виборах до Ради.

Про це свідчать нові дані опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Так, на президентських виборах лідирує голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко (13,2%). Друге місце із відривом майже у 5% посів шоумен Володимир Зеленський (7,8%). Першу трійку замкнув чинний президент України Петро Порошенко (6,8%). Далі йдуть очільник партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко (6,6%), голова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко (5,7%) та лідер партії "За життя" Вадим Рабінович (5,4%). Більше 5% голосів також набирають очільник фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко (5,2%) та співак Святослав Вакарчук (5%). Так проголосували б ті респонденти, хто точно визначився йти на вибори.

Варто зазначити, що на запитання респондентів, хто саме переможе на виборах, то 18% вважають, що Тимошенко, а 14% - Порошенко, тоді як всі інші кандидати ледь набирають 3%.

Своєрідний "антирейтинг" тих, за кого опитувані точно не віддадуть свій голос, очолив Петро Порошенко (50%). Далі йдуть Олег Ляшко (26%) та Юлія Тимошенко (25,8%).

На парламентських виборах найбільше голосів також набирають партії Тимошенко "Батьківщина" (14%) та Зеленського "Слуга народу" (8,2%). Прохідний бар’єр у 5% також подолають партії Рабіновича "За життя" (6,4%), Гриценка "Громадянська позиція" (6,2%), Порошенка "Солідарність" (5,9%) та Бойка "Опозиційний блок" (5,8%). Трохи до проходу в Раду не вистачає "Радикальній партії" Олега Ляшка (4,6%).

Нагадаємо, раніше в опитуванні українці назвали найбільш важливими проблемами в країні війну на Сході, низький рівень доходів та підвищення тарифів на комунальні послуги.

Українці проголосували б за партію Зеленського, якщо б він пішов у парламент – опитування

Українці проголосували б за партію Зеленського, якщо б він пішов у парламент – опитування

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація