Тимошенко на саміті Римського клубу: депутат назвав це фейком, речниця обізвала його слова "дурнею"

Тимошенко на саміті Римського клубу: депутат назвав це фейком, речниця обізвала його слова "дурнею"

Фото: УНІАН

Депутат стверджує, що він був єдиним офіційним представником України на саміті.

Речниця лідерки партії "Батьківщина" Марина Сорока заявила, що Юлія Тимошенко була на саміті Римського клубу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Разом з тим, народний депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка", заступник голови комітету Верховної Ради у закордонних справах Віктор Вовк на своїй сторінці у Facebook ствержує, що він був єдиним офіційним представником України на саміті, а інформацію про участь Тимошенко назвав фейком.

За його словами, насправді Тимошенко взяла участь у науковій конференції Римського клубу у наступний день після саміту, до якої могли долучитися всі охочі.

ФЕЙК ТИМОШЕНКО ЩОДО РИМСЬКОГО КЛУБУ Вчора в українських інтернет-ЗМІ була широко розповсюджена новина під притягуючими...

Опубліковано Віктором Вовком Четвер, 18 жовтня 2018 р.

"Дурню не коментують. Юлія Володимирівна була на саміті Римського клубу. Крапка", – відреагувала на слова Вовка речниця Тимошенко.

Утім вона не уточнила, у якій ролі Тимошенко брала участь у засіданні Римського клубу. Прес-служба політика 17 жовтня заявила, що лідерка "Батьківщини" провела "зустріч зі співпрезидентами Римського клубу Андерсом Війкманом і Ернстом Фон Вайцзеккером", термін повноважень яких закінчився того дня. Крім того, Тимошенко на своєму сайті стверджує, що привітала нових співпрезидентів – Мамфелу Рамфель з ПАР та Сандрін Діксон-Деклев з Бельгії.

Участь Тимошенко також прокоментував голова партії "Батьківщина" Григорій Немиря. "Факти такі: Юлія Тимошенко була запрошена на конференцію", - повідомив Немиря на сайті партії. Він також сказав, що Тимошенко намагаються оббрехати, саміт відбувався 17 числа, а не 16, як стверджує Вовк. Він додав, що 400 гостей, запрошені на конференцію, - не всі охочі і не студенти, а "лідери думок і видатні особи зі всього світу". 

Окрім цього, він розповів, що можливість зустрічей із президентом клубу та іншими його очільниками обговорювалася заздалегідь. "Зустріч між пані Тимошенко та нашими президентами, безумовно, буде можливою", – відповіли в електронному листі організатори Ювілейного саміту.

Римський клуб є міжнародною неурядовою організацією, членами якої є науковці, економісти, бізнесмени, колишні очільники держав та високопосадовці з різних країн світу.

Нагадаємо, у розслідуванні програми "Схеми" заявляють, що лідерка "Батьківщини" та майбутній кандидат у президенти на виборах 2019 року Юлія Тимошенко щонайменше двічі зустрічалася з українським олігархом Віктором Пінчуком. Обидва заперечують, що бізнесмен може фінансувати Тимошенко або її політичну силу.

Юлія Тимошенко презентувала проект нового економічного курсу України

Юлія Тимошенко презентувала проект нового економічного курсу України

Повʼязані теми:

Наступна публікація