Тимошенко назвала причину блокування крісла Разумкова, у фракції перепросили за "переходження межі"

Тимошенко назвала причину блокування крісла Разумкова, у фракції перепросили за "переходження межі"

Фото: УНІАН

У "Батьківщині" пообіцяли "зробити висновки".

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила про те, що під час засідання Верховної Ради 6 лютого блокувала крісло спікера Дмитра Разумкова, бо Україна "не може пропустити" закон про ринок землі.

За словами парламентарки, домовленостей щодо розгляду земельного законопроєкту у другому читанні не було.

"Наша команда була, є і залишається проти продажу землі, в тому числі іноземним банківським установам, тому що землю України із джерела успішності і прибутку наших українських фермерів перетворюють на спекулятивний товар і позбавляють Україну цього надзвичайно важливого, цінного ресурсу", – сказала Тимошенко у коментарі Радіо Свобода. Вона додала, що блокування трибуни і місця голови парламенту було "символом того, що Україна не може пропустити цей закон".

Також лідерка "Батьківщини" додала, що незгодні з відкриттям ринку землі депутати звертатимуться до Конституційного суду.

Тим часом нардеп від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк під час сьогоднішнього засідання Ради заявив про те, що нардепи не мають допускати "переходження межі".

"Блокування трибуни – це парламентський метод вираження своєї позиції меншістю. Але не через недовіру до один одного та переходження межі. Цього допускати не можна, бо на нас дивиться суспільство і бере приклад", - сказав він з трибуни парламенту.

У відповідь Разумков додав, що ламати мікрофони у парламенті та перешкоджати роботі – неправильно.

"Блокування трибуни, - це може бути позиція меншості, але коли ламаються засоби роботи Верховної Ради України, коли перешкоджається виконування обов’язків своїми колегами, я думаю, що це не зовсім правильний підхід", - наголосив він.

У відповідь Цимбалюк перепросив: "Пане голово, я хочу вибачитися, якщо вчора стосовно вас була перейдена певна межа, ми зробимо для себе висновки".

Нагадаємо, 6 лютого під час засідання Верховної Ради лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко із іншими нардепами заблокувала президію. Окрім цього, вона зайняла крісло спікера Дмитра Разумкова та зламала його мікрофон, від чого поранила палець.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація