Тимошенко посунула Порошенка з другого місця у рейтингу симпатій виборців - "Рейтинг"

Тимошенко посунула Порошенка з другого місця у рейтингу симпатій виборців - "Рейтинг"

Фото: УНІАН

Лідером залишається Володимир Зеленський.

Екс-прем’єр-міністр, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко збільшила рівень підтримки серед виборців і пересунулась на друге місце, посунувши на третю позицію чинного президента Петра Порошенка, йдеться у соціологічному дослідженні групи "Рейтинг".

Тимошенко має 18,3% серед тих, хто має намір голосувати та визначився, а Порошенко – 16,8%.

Лідером без змін є Володимир Зеленський із рівнем підтримки в 24,7%.

Голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, якого підтримали Андрій Садовий і Дмитро Добродомов, розмістився на четвертій позиції із результатом у 10,3%. За ним іде кандидат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко – 9,9%. Із суттєвим відривом за ним розташувався лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко – 5,7%.

Рівень підтримки наростили Тимошенко і Гриценко. Рейтинги Зеленського і Порошенка стабільні і не демонструють падінь. Найбільше Володимира Зеленського підтримують у південних і східних регіонах і найменше у Галичині (Тернопільська, Івано-Франківська та Львівська області).

За Юлію Тимошенко готові найактивніше проголосувати у Центрі України і найменше на Донбасі. Петро Порошенко користується підтримкою у виборців Галичини та інших регіонів Західної України, а на Донбасі він може розраховувати тільки на 4%.

Водночас 22% тих, хто має намір голосувати, вірять у перемогу Порошенка, що є найвищим результатом. 

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,5%. Терміни проведення дослідження: 1-7 березня 2019 р.

Зазначимо, що у попередньому своєму соціологічному опитуванні, яке проводилось групою "Рейтинг" 19-28 лютого 2019 року, Володимир Зеленський утримував першість у рейтингу кандидатів у президенти України серед тих, хто має намір голосувати і визначився. За нього готові віддати свой голос 25,1%. На другому місці розташувався Петро Порошенко із результатом в 16,6%. Із мінімальним відривом за ним іде колишня глава Кабміну, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко (16,2%).

Зеленський заявив про спроби сфабрикувати кримінальні провадження проти нього

Зеленський заявив про спроби сфабрикувати кримінальні провадження проти нього

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація