Тимошенко пояснила, чому "Європейська солідарність" і "Голос" голосували за відкриття ринку землі

Тимошенко пояснила, чому "Європейська солідарність" і "Голос" голосували за відкриття ринку землі

Фото: УНІАН

Від "Слуги народу" отримали лише 206 голосів "за".

Лідерка "Батьківщини" і нардепка Юлія Тимошенко критично висловилася про ухвалений уночі 31 березня закон про відкриття ринку землі. Вона пообіцяла розібратися із кожним, хто був причетний до цього.

"Це не українська Верховна Рада за її складом і вона вже не буде служити Україні. І чим швидше народ України позбавиться від такого президента і від такої Верховної Ради, і їхнє породження – такого уряду, тим швидше Україна зможе повстати на повний зріст", - заявила Тимошенко, яку цитує "Українська правда".

Лідерка фракції пообіцяла звернутися до Конституційного суду із поданням щодо визнання неконституційності ухваленого закону. Нардепи також звернуться до Національного агентства з питань запобігання корупції для встановлення конфлікту інтересів під час голосування. 

"Ми не тільки повернемо нашу землю Україні, а ми ще й притягнемо у свій час, коли ця влада піде (а піде вона дуже швидко) до відповідальності кримінальної кожного, хто стояв за цією аферою. Починаючи від президента Зеленського, керівника комітетів і закінчуючи кожним, хто до цього був причетним", – наголосила Тимошенко.

Вона пояснила, що нардепи від "Європейської солідарності" підтримали цей закон, бо в Петра Порошенка є в розпорядженні гектари землі.

"Фракція ("Слуга народу") не набрала 226 голосів. Допоміг Петро Порошенко, бо він управляє сотнями тисяч гектарів землі. І допомогла фракція "Голос", бо там дві третини лобістів фінансових кіл", – сказала Тимошенко.

Зазначимо, що вночі 31 березня за відповідний закон віддали свої голоси 259 народних депутатів. Це - переважно представники "Слуги народу" (206 голосів). Також до голосування "за" приєдналася фракції "Європейська солідарність", "Голос", група "Довіра", п'ятеро позафракційних нардепів. Фракції "Батьківщина", "Опозиційна платформа - За життя", група "За майбутнє" - проти.

Детально про те, що передбачає ринок землі в Україні, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація