Тиск на Росію, політв’язні та Донбас: про що говорив Порошенко з Макроном

Тиск на Росію, політв’язні та Донбас: про що говорив Порошенко з Макроном

Фото: Twitter/Святослав Цеголко

Вони домовились про подальші контакти у Нормандському форматі.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це йдеться на сайті президента.

Як зазначається, співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та необхідність запровадження миротворчої місії ООН на всій його окупованій території.

Також президенти привітали відновлення зустрічей у Нормандському форматі на рівні глав МЗС та домовились про подальші контакти у цьому форматі для забезпечення виконання Мінських домовленостей.

Своєю чергою, Порошенко закликав посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, зокрема Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха.

Президент Франції привітав президента України з прогресом у реформах та особливо із ухваленням Закону "Про Вищий антикорупційний суд".

Співрозмовники також обговорили підготовку до самітів Україна – ЄС та Україна – НАТО, які відбудуться у липні в Брюсселі. Порошенко та Макрон висловили задоволення розвитком двосторонніх економічних відносин. Також президент України запросив президента Франції відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, у травні президент України Петро Порошенко провів зустріч з лідерами "Нормандського формату", однак очільника Кремля Володимира Путіна на перемовинах не було. Під час зустрічі обговорювали реформи в Україні, а також узгоджували позиції перед переговорами з Росією щодо стану виконання Мінських домовленостей стосовно Донбасу.

На переговорах у Нормандському форматі обговорили звільнення заручників

На переговорах у Нормандському форматі обговорили звільнення заручників

Повʼязані теми:

Наступна публікація