Томенко не розуміє, як "азарівець" Порошенко може бути кандидатом від опозиції

Томенко не розуміє, як "азарівець" Порошенко може бути кандидатом від опозиції

Томенко готовий йти в мери Києва / Фото: uapages.com

Заступник голови "Батьківщини" теж готовий йти в мери Києва, якщо його підтримають три опозиційні партії.

Опозиції на деякий час треба зупинити дискусії щодо єдиного кандидата на посаду мера Києва.

Про це заявив заступник голови ВО "Батьківщина" Микола Томенко.

"Ми зараз у чужому сценарії. І якщо ми зараз будемо вдень і вночі говорити про те, хто буде кандидатом, то ми допомагаємо владі реалізувати цей сценарій", - сказав він.

"Вони розуміють, що треба кинути якусь кістку і Європі, і міжнародному співтовариству, і киянам і провести у серпні чи кінці липня вибори міського голови. Але ключове – влада не хоче проводити вибори Київради", - додав Томенко.

За його словами, насамперед опозиція має боротися за місцеве самоврядування, а тоді за посаду мера в Києві.

"Вибори міського голови в серпні, коли буде 30 відсотків киян без виборів Київради проводити недоцільно. Краще поборотися і провести у вересні вибори Київради і міського голови одночасно, ніж грати в цей сценарій влади", – заявив Томенко.

Політик також висловив сподівання, що три опозиційні фракції не пересваряться через вибори в Києві.

За його словами, кандидата треба визначати, проводячи соцопитування з переліком претендентів.

На запитання, чи є його прізвище в цьому списку, Томенко заявив: "Моє прізвище тестувалося кілька місяців тому. Я маю певний рейтинг і підтримку як один із кандидатів від опозиції. Якщо партія мене підтримає і мої колеги по "Свободі" і УДАРу, я готовий виправдати їх довіру".

Стосовно ж кандидатури Петра Порошенка на посаду мера Києва, Томенко зауважив, що він не може бути кандидатом від опозиції.

"Я не розумію, як він може бути кандидатом від опозиції. Це запитання виникає не тільки в мене, але і в багатьох інших людей. Бо якщо ви тільки що прийшли з уряду Азарова і в своїй парламентській діяльності як позафракційний у ключових кадрових питаннях підтримуєте Януковича-Азарова, то вас важко назвати опозиціонером", – сказав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація