Томенко розповів про політичну корупцію у Верховній Раді

Томенко розповів про політичну корупцію у Верховній Раді

Фото: Getty Images

Народний депутат навів два приклади такої корупції.

Народний депутат України Микола Томенко запевняє, що у більшості фракцій і груп у Верховній Раді має місце політична корупція. Вона пов'язана з мотивацією голосування.

"Проаналізуйте, наприклад, останнє голосування за бюджет. От, скажімо, одна фракція каже, що вона скоріше "помре", аніж проголосує за бюджет, а потім голосує за нього, оскільки профінансовані кілька "правильних" бюджетних рядків", - розповів Томенко в інтерв'ю "Український правді".

Також депутат навів приклад з голосуванням за зміни до Податкового кодексу, коли за них проголосували парламентарі і провладних фракцій, і "Опозиційного блоку". За словами нардепа, таким чином вони пролобіювали інтереси великих агрохолдингів і "забули" про малий та середній агробізнес.

"Отож, якщо ви голосуєте за умов преференцій для "братського" бізнесу, це і є політична корупція. А це означає, що більшість фракцій та груп є учасниками прямої чи опосередкованої політичної корупції", - каже Микола Томенко.

Нагадаємо, що раніше народний депутат України Микола Томенко заявив про свій вихід з фракції Блока Петра Порошенка та з парламентської коаліції. 

"Зрозуміло, що за такий бюджет і антисоціальні законопроекти, якими призупинено дію абсолютної більшості соціальних та гуманітарних програм, зафіксованих у 37 законах, я не голосував. За таких обставин я прийняв рішення вийти з фракції БПП і, відповідно, зі складу проурядової коаліції ", - сказав Томенко.

Для Миколи Томенка нинішнє скликання ювілейне – п'яте. Протягом років парламентської діяльності депутат входив до складів п'яти політичних сил: "Народний рух", "Реформи та порядок", "Наша Україна", БЮТ та БПП.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація