Томенко зізнався про "сірих кардиналів" БПП і "десятників-кнопкодавів"

Томенко зізнався про "сірих кардиналів" БПП і "десятників-кнопкодавів"

"Вожді" для пошуку 226 голосів займаються лобізмом фактично в інтересах колишніх членів Партії регіонів з інших фракцій - Томенко / Фото: slovoidilo.ua

Томенко пояснив, яку роль у фракції БПП відіграє приятель Кононенка Олександр Грановський.

У фракції БПП є офіційний керівник Юрій Луценко та двоє неформальних лідерів, які вирішують "делікатні питання".

Про це "Українській правді" розповів депутат Микола Томенко.

За його словами, цими неформальними керівниками є заступник голови фракції Ігор Кононенко та Сергій Березенко.

"Керівництво фракції здійснюється двома способами: політичне керівництво здійснює керівник фракції Юрій Луценко, а за так звані "делікатні" речі (кадрові, лобістські, фінансові) несуть відповідальність Кононенко і Березенко, що, до речі, і дало мені підстави казати про перетворення фракції Блоку Петра Порошенка на фракцію Порошенка-Черновецького", - заявив Томенко. Він розповів, що "завдання Кононенка та Березенка забезпечити голосування інших фракцій".

"Вожді" для пошуку 226 голосів займаються лобізмом фактично в інтересах колишніх членів Партії регіонів з інших фракцій. Тобто депутатам з інших груп та фракцій легше пролобіювати своє питання, ніж деяким депутатам БПП. І ця історія одна з причин конфліктів у фракції БПП", - вважає Томенко.

Крім того Томенко пояснив, яку роль у фракції БПП відіграє приятель Кононенка Олександр Грановський.

"Я так розумію, що він важливий помічник Кононенка у вирішенні складних і "делікатних" завдань. Тобто як фахівець у юридичних чи економічних хитросплетіннях допомагає Кононенку вирішувати складні завдання у якихось економічних чи лобістських питаннях", - сказав Томенко.

За його словами, Березенко "відповідальний за так звані організаційні питання, які пов'язані з партійною, виборчою та поствиборчою роботою".

Також Томенко розповів секрети "кнопкодавства" у парламенті.

Так, для організації кнопкодавства у Раді існують спеціальні люди, які керують "десятками" і "двадцятками". "Це відповідальні координатори певних груп депутатів (здебільшого за регіональною приналежністю), на які поділена фракція. Оскільки я людина самостійна, то з першого дня роботи цього парламенту мене ніхто не "координує", - заявив Томенко.

Нагадаємо, що раніше народний депутат України Микола Томенко заявив про свій вихід з фракції Блока Петра Порошенка та з парламентської коаліції. 

"Зрозуміло, що за такий бюджет і антисоціальні законопроекти, якими призупинено дію абсолютної більшості соціальних та гуманітарних програм, зафіксованих у 37 законах, я не голосував. За таких обставин я прийняв рішення вийти з фракції БПП і, відповідно, зі складу проурядової коаліції ", - сказав Томенко.

Для Миколи Томенка нинішнє скликання ювілейне – п'яте. Протягом років парламентської діяльності депутат входив до складів п'яти політичних сил: "Народний рух", "Реформи та порядок", "Наша Україна", БЮТ та БПП.

Повʼязані теми:

Наступна публікація