Трамп на новорічній вечірці закликав Євросоюз більше допомагати Україні

Трамп на новорічній вечірці закликав Євросоюз більше допомагати Україні

Фото: Associated Press

Американський президент також закликав НАТО допомагати Україні

Президент США Дональд Трамп під час спілкування з журналістами перед новорічною вечіркою 31 грудня заявив, "що інші країни також мають більше допомагати Україні".

Про це повідомляє "Голос Америки".

Трамп похвалив Володимира Зеленського, але наголосив на великій корумпованості в Україні та згадав телефонну розмову з українським лідером.

"Це була ідеальна, абсолютно відповідна розмова із дуже добрим чоловіком, із дуже добрим президентом. Гадаю, він дуже добре справляється. Значною мірою, чому його обрали президентом, це через корупцію. У них надзвичайно велика корупція", - сказав Трамп.

Коментуючи справу імпічменту, Трамп закликав американців прочитати розшифровку телефонної розмови з президентом України або запитати особисто Зеленського.

"Все, що вам треба зробити – прочитати розшифровку, або ви можете піти і поговорити з президентом України. Президент України голосно і чітко заявив, і я ціную його заяву, він багато разів казав, що не було тиску. Міністр закордонних справ України заявив, що не було жодного тиску. І це вся справа", - сказав Трамп.

Американський президент не поскупився на комплімент і для канцлерки Німеччини.

"Дуже гарна жінка, скажу вам чесно, канцлерка Меркель. Де канцлерка Меркель? Де французький президент Макрон? Чому вони не виділяють гроші (Україні – ред.)? Чому лише Сполучені Штати?", - таким чином президент США закликав європейські країни допомагати більше Україні.

Він також додав, що НАТО повинно допомагати більше Україні:

"Це НАТО. Ці країни повинні вкладати кошти (в бюджет Альянсу – ред.), вони також повинні більше давати Україні", - сказав президент Трамп.

Білий дім заморозив військову допомогу Україні за 90 хвилин після розмови Трампа і Зеленського

Білий дім заморозив військову допомогу Україні за 90 хвилин після розмови Трампа і Зеленського

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США більшістю голосів проголосувала за імпічмент президента США Дональда Трампа. За першу статтю щодо перевищення повноважень було віддано 230 голосів, проти – 197. За другу статтю щодо втручання в роботу Конгресу проголосували 229 депутатів, а проти неї висловилися 198. Після Палати представників, в якій більшість складають демократи, проголосувати за імпічмент має ще Сенат, де більшість мають уже республіканці.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп спостерігав за трансляцією процедури імпічменту, котра відбувалася в Палаті представників Конгресу, в телевізійній трансляції на мітингу своїх прихильників у Мічигані. Там він заявив, що "демократи затаврували себе вічною ганьбою" через те, що "намагаються анулювати голоси десятків мільйонів патріотичних американців". У Білому домі в офіційній заяві назвали голосування в Палаті представників "кульмінацією одного з найганебніших епізодів в історії США".

Повʼязані теми:

Наступна публікація