Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації у Вашингтоні

Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації у Вашингтоні

Фото: Associated Press

Напередодні у ФБР попередили про підготовку збройних акцій протесту. 

Чинний президент США Дональд Трамп оголосив режим надзвичайної ситуації в окрузі Колумбія, який буде діяти у період від 11 до 24 січня 2021 року. 

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Зазначається, що голова держави "наказав Федеральній допомозі доповнити зусилля округу в реагуванні на надзвичайні умови, що виникли внаслідок 59-ї інавгурації президента".

"Постанова президента уповноважує Міністерство внутрішньої безпеки, Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій (FEMA), координувати зусилля з надання допомоги у випадку стихійного лиха", - йдеться у повідомленні. 

FEMA, зокрема, уповноважена виявляти і надавати на свій розсуд обладнання та ресурси, необхідні для пом'якшення наслідків надзвичайної ситуації.

Раніше у ФБР попередили, що в столицях всіх 50 штатів США та безпосередньо в Капітолії від 16 до 20 січня готуються збройні акції протесту. 

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США мали завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців і оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного президента Дональда Трампа зібралися біля Капітолія, щоби висловити йому підтримку, і почали штурм будівлі. Конгрес тимчасово зупинив засідання.

Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей. Щонайменше 40 протестувальників постали перед судом.

Тим часом демократи Палати представників Сполучених Штатів зібрали достатньо голосів, щоб оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу за підбурювання до протестів у Капітолії. 

Нагадаємо, що Twitter вперше в історії назавжди забанив чинного президента США Дональда Трампа, пояснивши це прагненням запобігти можливому насильству. 

Конгрес США звинуватив Трампа у підбурюванні до заколоту

Конгрес США звинуватив Трампа у підбурюванні до заколоту

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація