Трамп та Макрон домовилися повернути РФ до G7 – CNN

Трамп та Макрон домовилися повернути РФ до G7 – CNN

Фото: Associated Press

Лідери держав хочуть запросити РФ на саміт 2020 року.

Президент США Дональд Трамп та французький лідер Еммануель Макрон під час телефонної розмови 20 серпня домовилися, що вони хочуть запросити Росію до участі у саміті країн "Великої сімки" (G7) 2020 року.

Про це у Twitter повідомила журналістка CNN Кайлі Атвуд.

Атвуд стверджує, що Трамп і Макрон домовилися про те, що хочуть запросити Росію на саміт G7 наступного року. Очікується, що Трамп зачепить цю тему на переговорах з іншими лідерами в рамках "Великої сімки". Ініцатором повернення РФ був нібито Макрон.

"За словами джерела, саме Макрон запропонував запросити Росію на зустріч наступного року, і Трамп погодився. Примітка: США будуть приймати G7 у 2020 році", – написала вона.

Нагадаємо, нещодавно президент США вчергове висловив думку, що РФ повинна бути представлена серед найвпливовіших країн світу. "Я думаю, більш доцільним було б", - прокоментував він ідею повернення РФ до G7. Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії. Він має відбутися 24-26 серпня у Франції.

Торік перед аналогічним зібранням Трамп також озвучував ідею повернення Росії до "Великої сімки", але це не дістало підтримки інших учасників. Свою думку американський президент усе одно не змінив – він продовжує вважати доцільним повернення до формату G8. Слід зазначити, що із об'єднання, яке тоді називали G8, Москву вигнали 2014 року після анексії Криму.

Дональд Трамп вірить у досягнення порозуміння між Зеленським і Путіним

Дональд Трамп вірить у досягнення порозуміння між Зеленським і Путіним

Повʼязані теми:

Наступна публікація