Трамп звільнив виконувачку обов'язків генпрокурора через критику свого указу

Трамп звільнив виконувачку обов'язків генпрокурора через критику свого указу

Фото: Reuters

Йєтс заявила, що не переконана у законності указу Трампа.

Тимчасовий глава Мін'юсту і генпрокурор США Саллі Йєтс, яка була призначена керувати відомством за попередньої адміністрації Барака Обами, звільнена рішенням нового президента Дональда Трампа.

Про це інформує Reuters.

Керувати міністерством призначений окружний прокурор Східного округу штату Вірджинія Дана Боенте. Як заявив Білий дім, Йєтс "зрадила Міністерство юстиції, відмовляючись забезпечити дотримання правового порядку, спрямованого на захист громадян Сполучених Штатів".

"Йєтс є призначенцем адміністрації Обами, яка займає слабку позицію щодо питання про межі і дуже слабку позицію щодо питання про нелегальну імміграцію", — наголошується в заяві.

Йєтс повинна була виконувати свої обов'язки до моменту призначення нового керівника, проте в понеділок, 30 січня, заявила, що відмовляється підтримувати указ Трампа про обмеження імміграції. У документі, адресованому працівникам міністерства, Йєтс заявила, що не переконана у законності указу Трампа. За її словами, вона не впевнена в тому, що проводячи в життя рішення президента, відомство не порушить своє зобов'язання "відстоювати справедливість і право".

Раніше Трамп висунув на посаду голови Мін'юсту — генпрокурора США сенатора-республіканця Джеффа Сешнса. Він поки не затверджений Сенатом Конгресу.

Нагадаємо, федеральний суддя частково заблокував указ президента США Дональда Трампа щодо тимчасових імміграційних обмежень, таким чином, наказавши представникам влади припинити депортацію біженців та інших мандрівників, які застрягли в аеропортах США.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 27 січня, підписав указ про посилення перевірок іммігрантів і обмеження прийому біженців з деяких країн, де мусульмани становлять більшість населення, мотивуючи це тим, що такі дії допоможуть захистити американців від терористичних атак. В ООН висловили обурення з цього приводу і закликали адміністрацію Трампа скасувати указ.

Далі – депортація: мусульманам офіційно заборонили в'їзд до США

Далі – депортація: мусульманам офіційно заборонили в'їзд до США

Повʼязані теми:

Наступна публікація