Transparency International заступилась за АМКУ і розкритикувала Кубіва через ринок лотереї

Transparency International заступилась за АМКУ і розкритикувала Кубіва через ринок лотереї

Фото: Reuters

В організації вбачають тиск на чиновників Комітету.

На окремих представників керівництва Антимонопольного комітету України чиниться тиск.

Із такою заявою виступили в антикорупційній мережі Transparency International.

Причиною тиску, як вважають в організації, є позиція чиновників АМКУ щодо стану ринку випуску та проведення лотерей в Україні. "Зокрема, співробітники АМКУ звертають увагу на монополію одного з учасників цього високоприбуткового ринку. Занепокоєння українського представництва глобальної антикорупційної мережі Transparency International викликали такі факти. 16 лютого відбулася урядова нарада, присвячена проблемі лотерейного ринку України. В порядку денному засідання був запланований виступ державного уповноваженого АМКУ Агії Загребельської. Однак з невідомих причин перший віце-прем’єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів фактично позбавив представника Антимонопольного комітету права виступу і, навіть, змусив залишити залу", - наголосили в Transparency International.

В антикорупційній мережі зазначили, що згодом Загребельська повідомила про можливий обшук її помешкання та робочого місця. За версією чиновниці, такі дії мали унеможливити її участь в засіданні Комітету 22 лютого, яке мало бути присвячене проблемам лотерейного ринку. "Варто зазначити, що в день засідання під стінами Антимонопольного комітету невідомі організували вуличну акцію, схожу на замовну. Організатори мітингу, ймовірно, мали на меті дискредитацію анонсованих зусиль Антимонопольного комітету, скерованих на унеможливлення монополії на ринку лотерей", - пише прес-служба організації.

У Transparency International закликали урядовців, правоохоронців і нардепів дотримуватися ділової етики. "Пропонуємо представникам Уряду детально опрацювати аргументи АМКУ, викладені в звіті, що стосується згаданої проблематики, та за результатом детального ознайомлення та експертного обговорення ухвалити необхідні рішення для підвищення конкурентності у сфері лотерейного бізнесу", - констатували в мережі.

Раніше Степан Кубів звинуватив керівництво АМКУ в саботажі врегулювання ринку лотереї в Україні. За його словами, Мінфін розробив проект ліцензійних умов, але документ гальмують у низці органів влади, зокрема, Антимонопольному комітеті. Він також зазначив, що наразі діє чотири оператори, з яких двоє мають російське коріння і перебувають під дією санкцій.

Історії неймовірних виграшів у лотерею у світі та в Україні

Історії неймовірних виграшів у лотерею у світі та в Україні

Повʼязані теми:

Наступна публікація