Тризубівці оскаржуватимуть вирок за обезголовлення Сталіна

Тризубівці оскаржуватимуть вирок за обезголовлення Сталіна

Голову вождя суд оцінив у 109 тисяч гривень

Засідання суду закінчилося бійкою між правими та лівими.

У Запоріжжі оголошення вироку тризубівцям, які спиляли голову Йосипові Сталіну, закінчилось бійкою. Сутичку спровокували комуністи, невдоволені умовним покаранням для підсудних. Усіх тризубівців відпустили по домівках. Згідно з рішенням суду, вони мають компенсувати збитки, завдані обкому КПУ внаслідок пошкодження погруддя.

Порожніх місць у залі суду сьогодні не було. Процес у справі пошкодження пам'ятника Сталіну тривав майже 12 місяців. 9-х юнаків, які брали участь у відпилюванні голови генералісимусу, визнали винними і засудили умовно. Усі обвинувачувані отримали від двох до трьох років.

Крім цього, тризубівці мають компенсувати збитки комуністам. Голову вождя суд оцінив у 109 тисяч гривень.

Правоохоронці стали бар'єром між правими, які прийшли підтримати соратників, та прихильниками Сталіна, невдоволеними вироком. Опонентів одне від одного відділяли кордони міліції. Обидві акції були заборонені судом, проте ані комуністам, ані свободівцям це не заважало.

Тризубівці наполягають на тому, що перший пам'ятник Сталіну у Запоріжжі встановили незаконно, про це неодноразово заявляла місцева влада. Тож з обвинувачувальним вироком, хай навіть умовним, категорично не погоджуються.

"Будемо оскаржувати і у Верховному Суді України, і в Європейському Суді так само", - говорить засуджений Пилип Таран.

"Одна справа – це людський закон, інша справа закон Божий. Тому за правду за справедливість ми будемо боротись", - зазначаєінший засуджений Едуард Андрющенко,

Під час спілкування з журналістами невідомі спровокували бійку. Правоохоронці затримали трьох осіб, іншим вдалося втекти. Виявилось, що під час інтерв'ю кілька людей закидали тризубівців тухлими яйцями та почали сутичку.

Комуністи посміхаються – мовляв, не здатні зупинити хвилю народного гніву.

Затриманих доправили у відділок. Поки міліціонери вивчали відео, комуністи взяли в облогу прилеглу територію. Надворі з'явився "Беркут". Затриманих по черзі відпустили.

На відшкодовані збитки комуністи мають намір встановити новий пам'ятник. Оскільки біля обкому погруддя вождеві вже відновлене, Сталіна пообіцяли поставити на Західній Україні.

Як відомо, сьогодні Запорізький суд засудив 9 "тризубівців" до умовного обмеження волі та зобов'язав їх виплати 109 тис грн Компартії.

Читайте також:

У Запоріжжі невідомий розбив яйце об голову тризубівця

Трьом тризубівцям дали по 3-3,5 роки за підпал офісів ПР та КПУ

Тризубівець розповів про важке життя в СІЗО: місяць не мився і ночами дивився порно

"Тризубівців" у СІЗО поїли компотом 35-річної давнини

У Запоріжжі оголосили вирок тризубівцям, які спиляли голову Сталіну

У Запоріжжі оголосили вирок тризубівцям, які спиляли голову Сталіну

Повʼязані теми:

Наступна публікація