Труба пояснив, чому звільняв співробітників ДБР без погодження із заступниками

Труба пояснив, чому звільняв співробітників ДБР без погодження із заступниками

Фото: УНІАН

Очільник ДБР наголосив, що протягом перебування на посаді жодного разу не порушував закон.

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба пояснив, чому звільняв співробітників відомства без погодження цих кроків зі своїми заступниками, як це передбачено законом. 

Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, йдеться пр звільнення лише тих співробітників, які не пройшли випробувальний термін. 

"Йдеться лише про один вид звільнення - звільнення у зв’язку з непроходженням випробувального терміну. Це означає, що працівник, який пройшов етапи конкурсу, ознайомився з наказом про призначення, в якому було чітко прописано, що випробувальний термін становить шість місяців. Це означає, що протягом цього часу директор придивляється, вивчає професійні якості свого підлеглого, а підлеглий має себе проявити як добросовісна і професійна людина. По завершенню цього строку директор має повноваження звільнити людину із займаної посади. Працівник знав, що перебуває на випробувальному терміні і по його завершенню буде ухвалено рішення. Саме такий механізм відбувся у цій ситуації", - сказав Труба. 

Він наголосив, що з’ясовував в письмовій формі думку своїх заступників щодо кожного звільнення, яке відбувалося в ДБР.

"Те, що вони не погодились, чи погодились частково, чи дали відповідь за місяць не свідчить про те, що я не можу звільнити працівника, який не пройшов випробувальний термін. І на цей час немає жодного рішення у оспорюванні працівником механізму їхнього звільнення. Так, дійсно, вони звернулися до суду, але процес ще триває, і саме суд поставить крапки у цьому питанні", - наголосив Труба.

Повну версію інтерв'ю читайте незабаром на сайті ТСН.ua.

Нагадаємо, у травні Труба звільнив голову пресслужби ДБР Андрія Мальчика. Співробітники відомства вважають, що це сталося через оприлюднення новини про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка за заявою екс-чиновника часів Януковича Андрія Портнова.

Згодом очільник бюро звільнив ще чотирьох керівників управлінь ДБР, назвавши це "ротацією".

Після цього заступниця керівника ДБР Ольга Варченко звинуватила його у зловживанні владою.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Труби
Наступна публікація