Труханов пригадав, як вже виправдовувався за "російський паспорт"

Труханов пригадав, як вже виправдовувався за "російський паспорт"

Геннадій Труханов / Фото: Думская.net

Мер Одеси заявляє, що російського громадянства не має.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов заявив, що дані журналістського розслідування про його російський паспорт та офшори не відповідають дійсності.

"Інформація про громадянство та про офшори, не відповідає дійсності. Раніше її поширював Едуард Гурвіц (екс-мер Одеси –прим.ред.). Тоді було звернення в суд і є рішення Приморського районного суду про те, що ця інформація неправдива. Там було зачитано відповідь Генконсульства Російської Федерації в Одесі про те, що я не звертався за громадянством і не маю громадянства Росії. Що стосується іншої господарської діяльності та паскудств, які були поширені, я повинен проаналізувати ситуацію і вирішити, як на це відповідати і що робити. Пролунав потік брехні і невдалий першоквітневий жарт", – заявив мер Одеси, пише "Сегодня".

Нагадаємо, згідно з даними скандального розслідування, Геннадій Труханов володіє будівельною компанією РОСТ через офшорні компанії на Віргінських островах. Ім'я Труханова з'являється в документах і листуванні панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca.

При цьому дочка мера Одеси, Катерина Труханова і інший співвласник компанії Андрій Іванчо керують фірмою "СКВО", яка займається будівництвом житлових і офісних приміщень. Пов'язаних з Трухановим і його найближчим оточенням підприємств нарахували більше 20. У всіх реєстраційних документах Геннадія Труханова вказано не як громадянином Росії.

Заступник губернатора Одеської області Саша Боровик заявив, що в Одеській міській раді 29 депутатів, включаючи мера Одеси Геннадія Труханова, мають паспорти громадян Російської Федерації. СБУ пообіцяла перевірити цю інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація