Палиця вважає, що в конфлікті між Росією та Україною є третя сторона, якій це все вигідно

Палиця вважає, що в конфлікті між Росією та Україною є третя сторона, якій це все вигідно

Ігор Палиця / Фото: volynnews.com

Нардеп переконаний, що варто розширити повноваження тимчасової слідчої комісії.

Тимчасова слідча комісія має дослідити, хто віддавав накази українській владі під час окупації Росією Криму та початку бойових дій на Донбасі.

Про це  заявив у суспільно-політичному ток-шоу "Право на владу" на "1+1" народний депутат від групи “За майбутнє” Ігор Палиця.

"Я б хотів розширити дії тимчасової слідчої комісії. Я буду просити, нехай вона буде закритою, щоб дали прослухати тимчасовій слідчій комісії перемовини на той момент людей, які керували державою, коли Росія зайшла в Крим. Коли в Кабінеті міністрів Криму перебували 100 спецпризначенців російських військ, які були оточені українськими військами. Коли в Криму було 25 тисяч українських солдат. І той, хто каже, що вони б не стріляли, – це брехня. Вони готові були виконувати наказ, більшість з них, я з ними говорив", – заявив Ігор Палиця.

Він також зауважив, що хтось дав команду керівництву України вивести війська з Криму та "здати" Донецьк і Луганськ.

"Я думаю, що ця тимчасова слідча комісія повинна послухати, раз пишуться всі розмови, повинні писатися офіційно, але не повинні виходити наверх. Хай послухають, хто дав таку команду. Хай послухають, хто дав команду відійти від Донецької ОДА, випустити Гіркіна зі Слов'янська. Хто дав керівництву нашої країни команду зробити це? А після цих плівок я не сумніваюся, що дали команду. І я думаю, можу помилятися, що хтось був зацікавлений в тому, щоб Росія дійшла не до Донецька та Луганська, а до Києва", – сказав Ігор Палиця.

Нардеп додав, що "Росія – агресор, але комусь було вигідно використати цього агресора і показати, наскільки він великий агресор, запустити його на нашу шахову дошку під назвою "Україна", щоб показати, який він загарбник і щоб забрати всі ринки в нього в світі. Ми нікому не цікаві. Ми – частинка або ринку, або та частинка, яку використовують для захоплення світових ринків для геополітики. Ці плівки будуть мати велике продовження", – додав Палиця.

Раніше повідомлялося. що працівник Державного департаменту США Джордж Кент, який керує процесами щодо України, ніби відповідальний за політичний тиск на Київ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація