Політ над гніздом Януковича: ТСН показала з повітря ймовірний маєток Януковича у Підмосков'ї

Політ над гніздом Януковича: ТСН показала з повітря ймовірний маєток Януковича у Підмосков'ї

Фото: Страна.uа

Здобути докази його там перебування не вдалося.

Після слів Йосипа Кобзона про сусідство з Віктором Януковичем у підмосковному селищі журналісти вирішили провідати цю місцевість і дізнатися щось про українського втікача. Дорога до Баковки на машині зайняла всього 20 хвилин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Елітне селище, розташоване біля Мінського шосе, раніше було всіяне дачами радянських маршалів. Де саме живе Янукович – Кобзон не каже, однак підтверджує в розмові, що колишній політик і справді є його сусідом. На уточнення, чи бачив Кобзон Януковича особисто в Баковці, росіянин відповідає, що ні і бачити не хоче.

Віктор Янукович проживає під Москвою по сусідству з Йосипом Кобзоном

Віктор Янукович проживає під Москвою по сусідству з Йосипом Кобзоном

Любов Януковича до високих парканів відома ще з його перебування у Межигір'ї, і схоже, що в Росії стара звичка нікуди не зникла. Реальне місце проживання втікача ретельно приховується – офіційна версія полягає в тому, що він мешкає у Ростові-на-Дону. Звідти відбувається його листування з українськими слідчими у справі про державну зраду, однак на власні очі в Ростові Януковича поза судом також ніхто не бачив.

Адвокат Януковича Віталій Сердюк підозри Кобзона коментує з посмішкою. "Я повністю спростовую інформацію, яка ним була оголошена. Я демонструю офіційну відповідь і документи – це свідоцтво про надання тимчасового сховища на території РФ, притулку. У додатку до якого звичайно вказується адреса реєстрації", - пояснив юрист.

У Баковці людей небагато, магазинів і кафе поблизу немає, складається враження, що це місце – рай для самітників. Місцеві жителі та обслуга не надто говірки: кажуть, що або не знають, чи справді тут мешкає Янукович, чи спростовують таку ймовірність. Баковка – це не єдине місце, куди селили Януковича російські чиновники. Декілька років назад колишній посадовець Олег Мітволь "розмістив" президента-втікача в Барвісі у будинку за 50 млн доларів. Ще були публікації, що Янукович мешкає в Сочі, але жодна з них не отримали ані підтвердження, ані спростування.

Наразі точно відомо лише одне: Янукович час від часу дає про себе знати з ростовського суду, де він дає покази українським слідчим під час відеоконференцій. Туди його привозять як VIP-гостя або VIP- полоненого – у супроводженні російських правоохоронців. А от звідки привозять і куди везуть потім – це питання залишається відкритим.

Як уже повідомлялося, Кобзон днями заявив, що його сусідом є втікач із України Янукович. "У Баковці паркан до паркану зі мною – ми цю споруду жартома називаємо "Китайська стіна" – сьогодні живе колишній президент України Віктор Янукович. Його туди поселили після перевороту на Майдані. Огорожу такої висоти ви і уявити собі не можете! Ця дача у Баковці контролюється нашими відповідними органами", - розповів він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація