Тука і Тандіт розповіли, хто з "українських політиків" міг поїхати до окупованого Криму

Тука і Тандіт розповіли, хто з "українських політиків" міг поїхати до окупованого Криму

Фото: Getty Images

В СБУ підтвердили, що на півострові перебувають політики із Європи.

"Українські політики", які поїхали з триденним візитом до окупованого Криму, це, скоріш за все, ватажки незаконних угруповань з Донбасу Олександр Захарченко і Ігор Плотницький.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Я очікую, що якщо це підтвердиться, то мова йде виключно про діячів з "орди", тобто з неконтрольованих територій - Плотницкого і Захарченка і тому подібних. Не думаю, що з території великої України хтось поїхав на це збіговисько", - заявив він.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт зазначив, що в анексованому Криму дійсно перебувають представники сепаратистів зі Сходу України.

"Можу лише запевнити, що ми дійсно будемо діяти в рамках закону, ми перевіряємо інформацію щодо громадян України. Можу підтвердити те, що ряд самопризначених посадових осіб з Донецька і Луганська дійсно в'їхали в наш анексований Крим, очевидно, що їх, у тому числі, і мають на увазі російські політики", - сказав Тандіт.

Радник голови СБУ також підтвердив, що на території півострова перебувають "політики з країн зарубіжжя та Європи".

За словами Туки на іноземців буде очікувати стандартна за українським законодавством процедура.

"Це вже не перший випадок і з приводу тих персонажів, які здійснюють візити в Крим час від часу, Служба безпеки разом з МЗС має алгоритм дій, так що все буде в рамках законодавства. В принципі, так само як зараз буде з дівчиною, яка має намір взяти участь в "Євробаченні" від Росії", - заявив Тука.

Нагадаємо, російські та кримські ЗМІ повідомили, що до окупованого Криму прибула делегація політиків з Європи та України з триденним візитом. До складу делегації начебто увійшли депутати Європарламенту та національних парламентів країн Прибалтики, Німеччини та Великобританії, а також політики з Бразилії, Киргизії та України. Прізвища українських політиків не називаються. Делегація перебуватиме на анексованому півострові з 19 по 21 березня. 

У Брюсселі проголосували за резолюцію на підтримку України

У Брюсселі проголосували за резолюцію на підтримку України

Повʼязані теми:

Наступна публікація