Турчинов - дипломатам ЄС: Умиротворення Росії призводить до катастроф

Турчинов - дипломатам ЄС: Умиротворення Росії призводить до катастроф

Турчинов зустрівся з делегацією представників міністерств закордонних справ Європейського Союзу в рамках "Східного партнерства" / Фото: УНІАН

РФ робить все для дестабілізації ситуації не тільки в Україні, а й у всьому світі, наголосив він.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з делегацією представників міністерств закордонних справ Європейського Союзу в рамках "Східного партнерства".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили порушення Мінських мирних угод з боку російських окупаційних військ та питання продовження санкцій проти агресора.

"Дякую за ту позицію, яку ЄС займає по відношенню до агресора, що втілилось у резолюції Європарламенту, яка прямо засудила агресію РФ", - сказав Турчинов.

Фото: РНБО

За словами Олександра Турчинова, Росія та її політичне керівництво робить все для дестабілізації ситуації не тільки в Україні, а й у всьому світі.

"Росія не приховує своїх агресивних намірів щодо Заходу. Вони переносять свої командування ближче до західних кордонів", - наголосив секретар РНБО.

Турчинов також зазначив, що санкції необхідно розглядати, "як мінімум на середньострокову перспективу".

"Санкції – це не подарунок для України, це, елементарна форма захисту європейських країн проти агресії Росії та гібридної війни, що вона веде проти цивілізованого світу", - заявив він.

"Умиротворення агресора призводить до катастроф. І наша з вами спільна історія - тому підтвердження", - нагадав секретар РНБО.

Своєю чергою, посол з питань Східного партнерства Європейського Союзу Йонас Даніляускас наголосив на тому, що Європейське співтовариство завжди підтримувало та підтримуватиме Україну. "Ваша перемога - наша перемога", - підсумував він.

Турчинов зустрівся із представниками міністерств закордонних справ ЄС

Турчинов зустрівся із представниками міністерств закордонних справ ЄС

Раніше Турчинов заявляв, що Збройні сили Росії проводять активну підготовку до ведення агресивних бойових дій, що є прямою загрозою для України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація