Турчинов показав розкішний кабінет і поділився планами на найближчі п’ять років

Турчинов показав розкішний кабінет і поділився планами на найближчі п’ять років

Фото: Getty Images

Заразом у нього розпитали про Тимошенко, Зеленського і Гладковського.

Із робочого кабінету керівника РНБО можна спостерігати за приміщеннями Верховної Ради та територією навколо неї, а система відеокамер дозволяє "зазирнути" в чимало міст по всій країні. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чиновник приймає журналістів у розкішному кабінеті та одразу зізнається, що це – спадщина Клюєва, зроблений ним ремонт. "Кабінет, в якому ми знаходимося, підключений до головного центру країни. Я прямо з кабінету можу керувати і навчаннями деякими, і випробуваннями", - зізнається він. Секретар РНБО з робочого місця має доступ до великої кількості відеокамер, зокрема навколо урядових будівель і парламенту, встановленими в зоні проведення ООС тощо, та одразу зв’язуватися із ситуативним центром.

ТСН потрапила до таємних кабінетів Олександра Турчинова і довідалась його секрети

ТСН потрапила до таємних кабінетів Олександра Турчинова і довідалась його секрети

Без ситуативного центру Турчинов коментує ситуацію з колишнім заступником Гладковським. "Знаєте, ні преса не повинна судити, ні громадські активісти – тут слово може сказати тільки слідство і суд. І до цього робити вироки для правової держави некоректно", - вважає секретар РНБО. У його кабінеті також є телефони для прямого зв’язку з президентом, міністром внутрішніх справ – журналісти перевіряють цей номер, чи на зв’язку справді Арсен Аваков. Телефоном той відповідає і розвіює всі сумніви.

Про вибори Турчинов говорить, що 31 березня – його день народження. Він хотів би відпочити, однак доведеться брати участь у голосуванні. Зі свого вибору таємниці не робить. "Я вважаю, що сьогодні в умовах, які склалися, Петро Порошенко найбільш підготовлений", - каже він. Контакти з Тимошенко Турчинов заперечує – каже, що спілкування повністю обірвалося з 2014 року. А про Зеленського каже так: "Симпатичний молодий чоловік. Я знаю, де знаходится 95-й квартал у Кривому Розі, бо я сам працював у Кривому Розі. Земляки, ну що тут зробиш".

Про плани на найближчі п’ять років Турчинов говорить обережно. "Мені легше сказати, що я не хочу робити, чого б я не хотів. Я не хотів би знову ставати народним депутатом, іти на вибори. Я б не хотів знову брати у часть у достатньо специфічних і складних виборчих процесах. Я поки не збираюся взагалі іти на парламентські вибори", - зізнався він. Нічого дивного в такій позиції він не бачить, а фантазувати на тему посад, наприклад, прем’єр-міністра, не хоче. "Я знаю, що коли в країні знову буде важко, знову небезпека – покличуть і ми знов прийдемо", - каже він.

Особисто про себе Турчинов говорить, що світські хроніки не любить, але пише сценарії до кінофільмів. Себе б у кіно він довірив зіграти Джейсону Стетхему, але за умови, що той правильно відростить бороду. Алкоголь Турчинов не вживає взагалі – це заборонено серед баптистів. Також секретар РНБО не палить, а на урочистих прийомах вживає тільки томатний сік. "Я добре готую. Я вважаю, що будь-який чоловік повинен вміти готувати. Але у мене це можна назвати невеличким хобі. У мене є такі фішки, що в мішлєновських ресторанах покуштувати не дадуть", - стверджує він. І натякає, що фірмовою стравою є барбекю.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Наступна публікація