Турчинов звинуватив "російську агентуру" у блокуванні законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Турчинов звинуватив "російську агентуру" у блокуванні законопроекту про реінтеграцію Донбасу

Фото: УНІАН

За його словами, блокування трибуни і президії Ради не мало жодного обґрунтування.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов звинуватив "російську агентуру" у блокуванні законопроекту про реінтеграцію Донбасу та зриві засідання Ради.

Про це заявив на брифінгу у парламенті, повідомляє Укрінформ.

"На превеликий жаль, російська агентура, яка працює в парламенті, провокувала блокування без будь-яких підстав, без будь-якої аргументації президії Верховної Ради, що призвело до зриву парламентського засідання. І в результаті ганебно Верховна Рада не змогла схвалити закон, який визначав Росію країною-агресором", - заявив посадовець.

Турчинов зазначив, що у першій частині статті 7 законопроекту, щодо якої точилися запеклі дискусії, не йшлося про визнання Мінських угод.

"Хочу підкреслити, що саме про пріоритет безпекових питань ішлося в тій статті. Не говорилося про визнання Мінських угод, якихось інших угод - це інше питання і це не було предметом закону", - наголосив він.

Блокування трибуни він назвав "свідомою провокацією" , за його словами усі суперечливі моменти в документі погодилися зняти.

"І саме тому я вважаю, що немає ніяких виправдань сьогоднішньому блокуванню трибуни і зриву голосування за визнання Росії агресором", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, 4 жовтня президентський законопроект щодо реінтеграції Донбасу було подано до парламенту. Зокрема, документом визначаються тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях. Проект закріплює пріоритетність виконання безпекових положень Мінських домовленостей. За фізичними та юридичними особами зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки, що розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Законопроект визначає, що Україна не несе відповідальності за протиправні дії Росії як держави-агресора, її збройних сил, інших військових формувань та окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях. 

Штовханина і блокування трибуни: нардепи посварились під час розгляду законів Порошенка

Штовханина і блокування трибуни: нардепи посварились під час розгляду законів Порошенка

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація