Туреччина звинуватила РФ у загибелі 600 мирних жителів у Сирії

Туреччина звинуватила РФ у загибелі 600 мирних жителів у Сирії

Ілюстрація. Дії Росії лише посилили позиції терористичного угруповання "Ісламська держава" / Фото: Reuters

Загинуло 150 дітей.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу заявив, що в ході російської операції в Сирії жертвами бомбардувань стали 600 мирних жителів.

Про це повідомляє агентство Anadolu.

200 мирних жителів були вбиті у неділю, 20 грудня, в ході ударів російської авіації в провінції Ідліб. Чавушоглу зазначив, що жертвами нальотів в цілому стали 600 мирних жителів, з них 150 - діти.

За його словами, Росія поводиться нещиро, підписуючи папери про мирне врегулювання, при цьому продовжуючи бомбити позиції поміркованих опозиціонерів.

За словами Чавушоглу, дії Росії лише посилили позиції терористичного угруповання "Ісламська держава", а завданням Москви є повернення Сирії під контроль Башара Асада.

Після інциденту в листопаді, в ході якого турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, Анкара і Москва виступили з різкою взаємною критикою. Країни звинувачують один одного в закупівлі нафтопродуктів, які в Сирії та Іраку добувають терористи з "Ісламської держави". 

Вранці 24 листопада на кордоні Туреччини та Сирії був збитий російський бомбардувальник Су-24. Один з його пілотів загинув (як пізніше з'ясувалося це був Олег Пєшков) в результаті обстрілів турецьких військових. Другого вдалося врятувати в ході масштабної спецоперації, яку спільно провели війська лояльні сирійському президенту Башару Ассаду, а також спецназ РФ.

Однак, в той же день, незадовго після збитого Су-24, Сирійські повстанці заявили, що недалеко від місця аварії бомбардувальника - був підбитий, а потім і знищений - російський вертоліт, що зробив екстрену посадку. Тоді ж, в ході порятунку російських льотчиків загинув морський піхотинець з Новочеркаська Ростовської області Олександр Позиніч. Натомість, ті хто перебував на борту вертольота -вижили.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація