"Турецький потік": Ердоган заявив про відновлення співпраці з Росією

"Турецький потік": Ердоган заявив про відновлення співпраці з Росією

Фото: Reuters

Також президент Туреччини закликав прискорити дії щодо введення безвізового режиму між РФ та Туреччиною.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган на переговорах у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним обговорювали введення безвізового режиму, врегулювання сирійського конфлікту, економічні питання та відновлення співпраці щодо "Турецького потоку".

Про це повідомляють РИА Новости.

"Що стосується проектів "Турецького потоку" та АЕС "Аккую", співпраця повертається в колишнє русло, розвивається дедалі більше і більше", - сказав Ердоган. Також президент Туреччини закликав прискорити дії щодо введення безвізового режиму між РФ та Туреччиною.

Нагадаємо, Росія і Туреччина підписали угоду про реалізацію проекту "Турецький потік" учора, 10 жовтня. Документ передбачає будівництво двох гілок магістрального газопроводу дном Чорного моря, потужність яких складе 15,75 млрд кубометрів кожна. Одна гілка буде для постачання газу в Туреччину, а інша – транзитом через Туреччину в Європу. Будівництво мають завершити до кінця 2019 року.

Зазначимо, що раніше Росія заморозила запуск газопроводу "Турецький потік", пояснивши свої дії економічною кризою в Туреччині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація