Twitter анулює 88,5 млн підписників Трампа, перш ніж передасть акаунт президента США Байдену

Twitter анулює 88,5 млн підписників Трампа, перш ніж передасть акаунт президента США Байдену

Фото: Associated Press

Twitter пообіцяв повідомити користувачів про процес архівування.

У вівторок, 22 грудня, у соцмережі Twitter підтвердили намір анулювати підписників офіційних сторінок Білого дому, перш ніж їх отримає команда обраного президента США Джозефа Байдена.

Про це повідомляє Аxios.

Очікується, що інституційні мікроблоги, зокрема @WhiteHouse, @LaCasaBlanca, @POTUS, @VP, @PressSec і @Flotus, передадуть новій адміністрації 20 січня 2021 року, в день інавгурації.

"Акаунти не будуть автоматично зберігати своїх існуючих підписників", - йдеться в заяві компанії. Водночас у Twitter пообіцяли повідомити користувачів про процес архівування та запросити їх підписатися на сторінки команди Байдена-Гарріс.

"Наприклад, люди, які підписані на @WhiteHouse, будуть повідомлені про те, що обліковий запис був заархівований як @WhiteHouse45, і їм буде надана можливість стежити за новим обліковим записом @WhiteHouse", - пояснили в компанії.

Тим часом чинний президент США Дональд Трамп зможе зберегти свій особистий аккаунт @realdonaldtrump із понад 88,5 млн прихильників. Втім, деякі з функцій захисту, які він мав як лідер США, зникнуть.

Зазначається, що у 2017 році Twitter розкритикували після того, як команда Трампа отримала акаунти, які використовувала адміністрація Барака Обами, зі збереженими підписниками.

Раніше Колегія виборників офіційно обрала Байдена новим очільником країни. Так, ексвіцепрезидента підтримали 306 голосами, тоді як 232 виборники визнали перемогу Трампа. Інавгурація обраного президента відбудеться 20 січня 2021 року. Одночасно із нею щонайменше 62 тисячі прихильників Трампа планують провести його  "другу інавгурацію" в онлайн-режимі. 

У США вже другий тиждень триває імунізація - Байдену зробили щеплення у прямому ефірі

У США вже другий тиждень триває імунізація - Байдену зробили щеплення у прямому ефірі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація