Тюремний термін та заяви про "холопів" із Західної України. Що відомо про сепаратиста Волгу

Тюремний термін та заяви про "холопів" із Західної України. Що відомо про сепаратиста Волгу

Фото: УНІАН

Екс-нардепа звинуватили у хабарництві. 

Сьогодні, 22 квітня, у Запоріжжі молодики із кулаками накинулися на одіозного сепаратиста і лідера так званого "Союзу лівих сил" Василя Волгу. ТСН.ua вирішив зібрати найгучніші скандали, які із ним пов'язані.

Волга був народним депутатом 5 скликання у 2006-2007 роках. Після цього він створив власну партію "Союз лівих сил" і сам її очолив. Із 2010 року він став головою Держфінпослуг України, втім, на посаді протримався недовго. У 2011 він був затриманий слідчим Генпрокуратури Україні спільно з працівниками СБУ за підозрою у вчиненні злочину, пов'язаного з корупцією.  

Йому інкримінували отримання хабара у розмірі 500 тис. доларів за виведення тимчасової адміністрації з КС "Перше кредитне товариство". Справа колишнього голови Нацфінпослуг була відправлена до суду в кінці 2011 р. 24 вересня 2012 року Шевченківський райсуд Києва засудив Волгу до 5 років позбавлення волі без конфіскації.

Утім, він вийшов на волю до завершення терміну -  у січні 2015 суд пом'якшив його вирок і постановив засудити Волгу на решту тюремного терміну до 1 року і 7 місяців виправних робіт.

Після звільнення Волга знову взявся до активної діяльності і почав гастролювати містами. Він проголошував гасла про гноблення російськомовних та під час одного із телеефірів обмовився, що ненавидить Україну.

Також Волга роздавав інтерв'ю ведучому Антимайдану Юрію Коту і у своїх постах в соціальних мережах писав про те, що "холопи" із Західної України хочуть заборонити російську мову у Києві.

"Вони були холопами то у австрійців, то у поляків - Україною вони не були ніколи. У свій час вони всім серцем любили Німеччину і люто ненавиділи Україну. Вішали, різали, палили, розстрілювали. Одним словом, від душі попрацювали на Третій Рейх, за що і заплатили свого часу. Але, на превеликий жаль, історія рухається по колу. І повторюється не тільки гарне, але і погане. І ось сьогодні мій Київ знову окупований. І знову - це вони. Ті самі холопи, які оголосили себе українцями", - писав він у Facebook. 

На останок - відео із побиттям Волги у Запоріжжі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація