У Авакова розгледіли нову небезпеку підкупу виборців на виборах-2019

У Авакова розгледіли нову небезпеку підкупу виборців на виборах-2019

Українців закликають бути обачними і одразу ж повідомляти в поліцію.

Кожен виборчий округ у день голосування буде під пильною охороною. Це обіцяють у МВС і додають, що вже розробили так звані "дорожні карти", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

За допомогою них можна буде дізнатись, які сили будуть задіяні на виборах, і де саме вони працюватимуть. Мовиться не лише про патрульну поліцію, а й управління захисту економіки та інші підрозділи МВС.

У МВС обіцяють, що кожен виборчий округ у день голосування буде під охороною

У МВС обіцяють, що кожен виборчий округ у день голосування буде під охороною

Наразі ж поліції вдалося припинити розгортання мереж із підкупу виборців та членів комісій. Утім, силовики не відкидають, що перед виборами такі методи можуть повернутися, тому просять українців повідомляти про всі такі факти. "У нас 29 кримінальних проваджень розпочато за фактом підкупу виборців. На сьогодні ця кількість падає, але ми розуміємо, що штаби і кандидати поки не поспілкувалися зі своїми подільниками і не сказали, що грошей не буде. І ті чекають, як розгорнеться ситуація", - пояснив член координаційного штабу МВС із забезпечення правопорядку на виборах Іван Варченко.

На початку місяця Варченко нагадав, що в Україні оплата роботи агітаторів і членів виборчих комісій є незаконною і вважається порушенням законодавства, за що передбачена кримінальна відповідальність.

Повʼязані теми:

Наступна публікація