У "Батьківщині" повідомили про обшук кабінету очільниці Київської облради

У "Батьківщині" повідомили про обшук кабінету очільниці Київської облради

Ганна Старикова / Фото: "Батьківщина"

Старикова пов'язує спробу обшуку з боротьбою облради з незаконним видобутком піску.

У кабінеті очільниці Київської обласної ради Ганни Старикової співробітники Київської обласної прокуратури за санкцією Печерського райсуду столиці намагаються провести обшук та виїмку документів.

Про це повідомили в "Батьківщині", членом якої є Старикова.

"Сьогодні зранку представники прокуратури разом з представниками управління СБУ в Києві та Київській області намагаються потрапити в мій кабінет, попри те, що у судовому рішенні, яким вони керуються, голова Київської обласної ради не згадуються", – прокоментувала ситуацію сама глава облради.

За її словами, силовики керуються судовим рішенням щодо кримінальної справи, в якій фігурує працівник обласної ради, якого підозрюють в шахрайстві. У рішенні суду місцем його роботи зазначений кабінет номер 742, який насправді є кабінетом голови обласної ради.

"Абсолютно очевидно, що суд міг би легко дізнатися, що цей кабінет не належить юристу. Тому я вважаю, це судове рішення – формальна підстава, щоб обшукати саме мій кабінет", – вважає голова Київської облради.

Старикова пов'язує спробу обшуку з ініціативою Київської обласної ради "щодо боротьби з нелегальним видобутком піску в Київській області". За її словами, облрада оскаржує постанову Кабінету міністрів щодо порядку надання дозволів користування надрами.

"Ця постанова дає зелене світло нелегальному користуванню надрами, оскільки запроваджує механізм "мовчазної згоди" місцевих рад. І, наприклад, бюджет Київщини через нелегальний видобуток піску недоотримує великі кошти у вигляді несплаченого екологічного збору. Ми закликали своїх колег з різних регіонів України долучитися до нашого позову", – розповіла Старикова.

Нагадаємо, що завтра суд визначатиме запобіжний захід меру Вишгорода, що на Київщині. Олексія Момота затримали напередодні і йому закидають отримання хабара у 200 тисяч євро та майже три тисячі квадратних метрів у новобудові, які Момот, певні у Генпрокуратурі, вимагав у забудовника, що зводить у місті житловий комплекс. За це він обіцяв не перешкоджати будівництву. Чотирьох спільників Момота також затримали у Києві під час передачі грошей та документів на житло.

Повʼязані теми:

Наступна публікація