У "Блоці Петра Порошенка" хочуть заслухати у Раді звіт уряду

У "Блоці Петра Порошенка" хочуть заслухати у Раді звіт уряду

Фото: УНІАН

Після звіту депутати зроблять висновки і ухвалять відповідне рішення

Фракція БПП вимагає заслухати звіт Кабінету міністрів у залі Верховної Ради.

Як заявив депутат від БПП Борислав Розенблат в ефірі "Першого Національного", коаліційна угода не заважає уряду виконувати свої обов'язки і нарешті відзвітувати в Раді про виконану за півтора роки роботу.

"Коаліція створюється політичними силами для обрання уряду. Ми розробили понад 500 сторінок коаліційної угоди, тобто взяли на себе велике завдання. Але зараз уряд заявив про те, що потрібно змінити коаліційну угоду, тому що вона їм заважає працювати. Яким чином вона може їм заважати? Там чітко написаний документ", - заявив депутат.

"Замість того, щоб прийти до парламенту і відзвітувати за свою роботу - а це 1,5 роки, ми натомість чуємо, що потрібно щось міняти. Ні, не потрібно щось змінювати. Давайте спочатку послухаємо звіт", - заявив Розенблат.

Він зазначив, що згідно з Конституцією вже закінчується офіційний термін, а протягом 20 днів уряд мав відзвітувати за рік роботи.

"Після заслуховування звіту депутати зроблять висновки і ухвалять відповідне рішення: за оновлення складу уряду, за перевибори, за зміну всього складу уряду. Після цього будемо визначати подальші дії нашої фракції", - додав депутат.

Нагадаємо, що "Батьківщина" вимагатиме відставки усього уряду Яценюка.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація