У "Борисполі" прикордонники відмовили у вʼїзді російській журналістці-українофобу

У "Борисполі" прикордонники відмовили у вʼїзді російській журналістці-українофобу

Російська журналістка ганьбила Євромайдан

Відмова у вʼїзді - одноразова. 

Уже понад добу як у паспортах іноземців, яких прикордонники не пропускають в Україну, з'являється штамп "Відмовлено у в'їзді". До цього непроханим гостям лише вручали відповідну постанову. І вже в перший день нових правил на гачок попалася знімальна група російського телеканалу ТВЦ. Їм відмовили у в'їзді, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В аеропорту "Бориспіль" лишень вчора до обіду червоне світло отримали десятеро іноземців: 9 росіян і один азербайджанець. Вони або не надали достатніх доказів мети візиту, або мали замало грошей для перебування в Україні. У прикордонній службі пояснюють, що відмова у вʼїзді - одноразова. У справжній меті візиту прикордонників можуть переконати запрошення від фірми, родичів чи друзів, туристичний ваучер чи інші документи. Раніше підозрілим мандрівникам лише вручали постанову про відмову.

Червона відмітка в паспорті допоможе українським прикордонникам виявити особу, що намагатиметься потрапити в Україну ще раз. Тоді до нього придивлятимуться прискіпливіше.

Наприклад, учора увагу прикордонників привернули телевізійники із російського телеканалу ТВЦ. Вони щойно прилетіли з Москви і проходили паспортний контроль. Окрім власне паспортів, у них були лише прес-карти, листи від редакції та зворотні квитки.

Керівником знімальної групи виявилася журналіст Віра Кузьміна. Увесь час Євромайдану вона ганьбила його як могла, навіть зняла дві авторські стрічки. Приміром, у п'ятдесяти двохвилинній стрічці Віра Кузьміна переконує, що українська мова - недолуга, а сама Україна - штучно створений антиросійський проект. А сама Кузьміна думає, що історія України налічує лише 100 років.

Після кількох годин очікування московські гості отримали невтішний вердикт. Документ про відмову у вʼїзд українофобка підписала, але від своєї думки про Україну не змінила. Офіційно Кузьміна їхала висвітлювати президентські вибори в Україні. Тепер їй доведеться писати про них із московського офісу. Звісно, якщо інші українські прикордонники будуть такими самими пильними, як і в "Борисполі".

Нагадаємо, що раніше на Луганщині прикордонники затримали російського скінхеда з листівками "Донбасс, вставай!"

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Прикордонники не пустили знімальну групу ТВЦ до України

Прикордонники не пустили знімальну групу ТВЦ до України

Повʼязані теми:

Наступна публікація