У Борисполі проведуть повторні вибори через смерть кандидата у мери Федорчука

У Борисполі проведуть повторні вибори через смерть кандидата у мери Федорчука

Фото: tvboryspil.com

Чинний міський голова Борисполя Анатолій Федорчук лідирував на місцевих виборах.

У Борисполі проведуть повторні вибори. Причина — смерть кандидата у мери Борисполя та чинного міського голови Анатолія Федорчука 28 жовтня.

Про це заявила очільниця громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська у коментарі "РБК-Україна".

"У разі смерті кандидата до встановлення результатів він вважається таким, що вибув. Там, наскільки я розумію, місто понад 75 тисяч. В цьому випадку у Борисполі повинні бути оголошені повторні вибори. Вони не відбулися. Пункт 7 частини 1 статті 280 Виборчого кодексу", — сказала Айвазовська.

Федорчук за результатами голосування 25 жовтня набрав найбільшу кількість голосів.

Відповідно до пункту 7 частини 1 статті 280 Виборчого кодексу, ТВК приймає рішення про визнання виборів міського голови такими, що не відбулися, та про призначення повторних виборів, якщо особа після її обрання не набула мандат міського голови у порядку, встановленому Кодексом, з підстав, зазначених у пункті 4 частини 1 та частині 4 статті 231, тобто, у разі смерті.

Нагадаємо, мер Борисполя Анатолій Федорчук помер від коронавірусу. Він лідирував на місцевих виборах.

Новина про смерть Федорчука приголомшила усіх співробітників бориспільської міськради

Напередодні про захворювання Анатолія Федорчука на COVID-19 повідомляли в партії "Наш край", від якої він балотувався на посаду мера Борисполя.

Як повідомив телеканал "Бориспіль", Федорчук заразився коронавірусом ще близько трьох тижнів тому. 28 жовтня у нього зупинилося серце. Він потребував кисневої терапії.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація