У "Борисполі" затримали матір Онищенка, розшукувану у справі про розкрадання газу

У "Борисполі" затримали матір Онищенка, розшукувану у справі про розкрадання газу

Фото: УНІАН

Жінка перебувала у розшуку від 2016 року.

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали фігурантку злочинних схем з розкрадання газу - матір нардепа-втікача Олександра Онищенка - Інессу Кадирову.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"25 липня 2019 року в аеропорту "Бориспіль" затримано ймовірну учасницю злочинної організації з розкрадання природного газу, видобутого в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", яка переховувалася від слідства та була оголошена у розшук з серпня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вона є підозрюваною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України Кримінального кодексу України.

Наразі детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП подали клопотання до суду про застосування щодо підозрюваної запобіжного заходу.

ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ УЧАСНИЦЮ ЗЛОЧИННИХ СХЕМ ПО РОЗКРАДАННЮ ГАЗУ 25 липня 2019 року в аеропорту «Бориспіль»...

Опубликовано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Пятница, 26 июля 2019 г.

Нагадаємо, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", у результаті якої державі завдано загальних збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Слідство встановило причетність до участі в скоєнні злочинів 29 осіб. З них семеро, зокрема, організатор схеми - народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку.

Верховна Рада позбавила Онищенка депутатської недоторканності, а також проголосувала за затримання і арешт. Але до цього він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація