У "БПП" готові до відставки Шокіна в обмін на звільнення Авакова - ЗМІ

У "БПП" готові до відставки Шокіна в обмін на звільнення Авакова - ЗМІ

У БПП перед Яценюком ставлять вимогу звільнення Авакова / Фото: УНІАН

На кого їх замінять - в партії не уточнюють.

Під час стратегічної наради за участю президента Петра Порошенка на початку січня перед прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком поставили вимогу заміни глави МВС Арсена Авакова на будь-яку іншу кандидатуру.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерело в "БПП".

Спірозмовники видання серед причин такої вимоги називають незадовільну роботу МВС і шантаж з боку Авакова, який вилився у публічну площину після інциденту з Міхеілом Саакшвілі на Нацраді реформ, а також неприязні особисті стосунки між президентом і головою МВС.

"Ми готові піти аж до одночасної зміни голови МВС і ГПУ", – розповіли джерела.

Однак на кого може бути змінений Аваков або генпрокурор Віктор Шокін, співрозмовник не уточнює.

"Або "Народний фронт" міняє Авакова, або розпуск Ради і дочасні вибори весною", – додало джерело.

Інший співрозмовник видання в "Блоці Петра Порошенка" додав, що Порошенко перестав спілкуватися з Аваковим. Також він підтвердив ймовірність відставки Шокіна, у тому числі, через тиск країн Заходу.

Своєю чергою сам Аваков на запитання про ймовірність своєї відставки відповів, що його "функція не бути зручним, а робити те, що повинен".

Нагадаємо, у грудні 2015 року під час засідання Національної ради реформ голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звинуватили один одного в корупції. Емоції зашкалювали, і Аваков жбурнув у Саакашвілі склянкою з водою. Минулося без травм, однак, президент закрив засідання.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація