У "БПП" пообіцяли, що сильно розкритикований законопроект про антикорупційний суд буде змінений

У "БПП" пообіцяли, що сильно розкритикований законопроект про антикорупційний суд буде змінений

Фото: ТСН.ua

Суд може запрацювати через півроку після ухвалення закону.

Президентський законопроект про антикорупційний суд, розкритикований МВФ, Всесвітнім банком і Євросоюзом, буде змінений. За оптимістичним прогнозами, суд зможе запрацювати до півроку після ухвалення закону.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат із фракції "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко.

Речник ЄС роз'яснив позицію щодо законопроекту про Антикорупційний суд України

Речник ЄС роз'яснив позицію щодо законопроекту про Антикорупційний суд України

За її словами, наступна сесія Верховної Ради розпочнеться із включення законопроекту до порядку денного. Потім розпочнеться "серйозна робота депутатського корпусу".

"Спочатку внесений президентом законопроект має пройти профільний Комітет, де фахівці зададуть перший тон. Потім перше читання, де ми почуємо зауваження і побачимо позиції фракцій", - зазначила Луценко.

Депутат зазначила, що при ухваленні закону будуть враховані рекомендації Венеційської комісії та  МВФ.

"Будемо шукати консенсус і, звичайно, законопроект буде в тому чи іншому ступені змінений. Але закон про Антикорупційний суд буде прийнятий. Коли зможе запрацювати сам суд? Виходячи з оптимістичних прогнозів – десь до півроку, з урахуванням всіх процедур", - заявила Ірина Луценко.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року президент Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд. У МВФ заявили, що пункти цього документа суперечать зобов'язанням, які вона взяла на себе перед міжнародними партнерами. У відповідь на що Порошенко зазначив, що проект закону про Вищий антикорупційний суд розроблено відповідно до Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії. Також у Світовому банку важають, що ухвалення закону про Антикорупційний суд у редакції, запропонованій Порошенком, є неприпустимим.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація