У Брюсселі відбулися дводенні переговори щодо зони вільної торгівлі між ЄС та Україною

У Брюсселі відбулися дводенні переговори щодо зони вільної торгівлі між ЄС та Україною

Всі сторони окреслили свої позиції / Фото: AFP

У переговорах брали участь представники України, РФ та ЄС.

Сьогодні, 21 квітня, речник Єврокомісії з торгівельних питань Даніель Росаріо повідомив, що Україна, ЄС та Росія обговорили на технічному рівні всі питання, які викликали занепокоєння у Москви щодо створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС в рамках угоди про асоціацію.

За його словами, зараз очікуються переговори на політичному рівні, які відбудуться найближчим часом.

Як пише УНІАН,  переговори відбулися у понеділок та вівторок у Брюсселі, вони тривали десять годин, з метою обговорення "практичного вирішення занепокоєнь, які були підняті російською стороною".

"Тема - знайти практичне вирішення практичним проблемам. Комісія продемонструвала своє бажання це зробити, зайнявши конструктивний підхід та пропонуючи вирішити деякі з питань, піднятих російською стороною, в рамках гнучкості, яку надає ЗВТ. Паралельно до виконання ЗВТ ми також хочемо розглянути заходи щодо розбудови довіри", - сказав Росаріо.

"Всі сторони окреслили свої позиції та погодилися звернутися до політичного рівня", - додав він.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 року Верховна Рада України та Європарламент синхронно ратифікували угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Чинності угода набуде лише після ратифікації всіма 28 країнам-членами ЄС. 26 березня Німеччина ратифікувала Угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація