У бюро ОБСЄ заявили, що надішлють Росії запрошення на українські вибори

У бюро ОБСЄ заявили, що надішлють Росії запрошення на українські вибори

Фото: УНІАН

Раніше в РФ заявили, що бояться за своїх спостерігачів, а тому не відправлятимуть їх до України.

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) направить запит всім державам-членам, включно з Росією, надати короткострокових спостерігачів для місії спостереження за виборами в Україні в 2019 році.

Про це повідомив спікер БДІПЛ Томас Раймер, передає Укрінформ.

За його словами, БДІПЛ дотримується тієї ж усталеної практики та методології для президентських виборів в Україні, що і для всіх інших місій зі спостереження за виборами.

"У зв'язку з цим ми направимо запрошення всім 56 державам-учасницям ОБСЄ для того, аби вони надали короткострокових спостерігачів для місії".

Команда спостерігачів за виборами в Україні, які працюватимуть на довгостроковій основі, прибуде 11 лютого, а за кілька днів до виборів – на короткостроковій.

Спостерігачів з Росії не пустять на вибори в Україні

Спостерігачів з Росії не пустять на вибори в Україні

Нагадаємо, у четвер, 7 лютого, Верховна Рада заборонила громадянам Росії бути офіційними спостерігачами на виборах президента України, народних депутатів України та місцевих виборах. Своєю чергою Європейська комісія не зраділа рішенню.  Росія вже заявила, що не надсилатиме своїх спостерігачів на українські вибори, бо боїться за них. До того ж там хочуть, аби через це поставили під сумнів об'єктивність результатів цих виборів.

Раніше Центральна виборча комісія РФ направила до російського МЗС список можливих учасників місії спостерігачів ОБСЄ на виборах президента України. Своєю чергою очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що його відомство не буде реєструвати офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах і сподівається на таке ж рішення від Центральної виборчої комісії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація