У Чехії назвали "неприпустимою" посадку літака в Мінську і викликали посла Білорусі

У Чехії назвали "неприпустимою" посадку літака в Мінську і викликали посла Білорусі

Ілюстрація / Фото: www.ryanair.com

Через примусову посадку рейсу Ryanair Чехія висловить гострий протест послу Білорусі.

Посла Білорусі в Чехії мають намір викликати до Праги і висловити гострий протест у зв'язку з діями білоруської влади щодо примусової посадки літака авіакомпанії Ryanair, на борту якого був колишній головний редактор телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевича.

Про це повідомив очільник МЗС Чехії Якуб Кулганек на своїй сторінці в Twitter.

Він заявив, що "неприпустимо, щоб білоруський режим зловживав міжнародним авіаційним правом для переслідування своїх опонентів". У Чехії закликали розслідувати справу і негайно звільнити Романа Протасевича.

"Я ухвалив рішення викликати до МЗС білоруського посла. Йому буде заявлений гострий протест у зв'язку з абсолютно неприйнятними діями (білоруської влади. - Ред.), які виразилися в перериванні польоту цивільного рейсу (літака авіакомпанії Ryanair. - Ред.) з Афін до Вільнюса в білоруському повітряному просторі", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 23 травня у Білорусі через інформацію про бомбу посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст, засновник Telegram-каналу NEXTA і блогер Роман Протасевич. Медійника затримали, йому загрожує смертна кара. 

За даними ЗМІ, Олександр Лукашенко особисто віддавав наказ про посадку літака. Для цього навіть було піднято військовий винищувач МіГ-29. Повітряне судно розвернули до Мінська, коли воно було майже на кордоні з Литвою.

Тим часом член президії Координаційної ради білоруської опозиції та ексміністр культури Павло Латушко заявив, що Білорусь погрожувала збити літак Ryanair, якщо пілот не виконає екстрену посадку в Мінську.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Новини світу: європейські країни закликають звільнити білоруського опозиціонера Протасевича

Новини світу: європейські країни закликають звільнити білоруського опозиціонера Протасевича

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Примусове приземлення літака у Мінську
Наступна публікація