У ЦВК назвали причини рекордно низької явки на парламентських виборах

У ЦВК назвали причини рекордно низької явки на парламентських виборах

Фото: УНІАН

Зниження активності на голосуванні - світова тенденція, вважає Радченко.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко заявив про те, що явка на позачергових виборах до Верховної Ради виявилася рекордно низькою через те, що вони відбулися влітку.

У Центрвиборчкомі вважають, що цьогорічні вибори до Ради стали для українців несподіванкою.

"На нашу думку, це є великою зміною векторів. Наприклад, на позачергових виборах 2014 року явка склала 52%, а на виборах 2012 року 57%. Тобто світова тенденція до зниження активності виборців торкнулася, на жаль, і України", - наводить "Новое время" цитату Радченка.

Очільниця ЦВК Тетяна Сліпачук, натомість, вважає, що для літнього періоду активність громадян була "досить високою".

Як повідомлялося раніше, явка на позачергових виборах до парламенту склала лише 49,8%. Це стало найнижчим показником за всю історію парламентських виборів в Україні.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду VIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Агітація у день тиші та підкуп – це найчастіші порушення на парламентських виборах

Агітація у день тиші та підкуп – це найчастіші порушення на парламентських виборах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація