У Держдепі США підтвердили рішучу підтримку суверенітету та цілісності України

У Держдепі США підтвердили рішучу підтримку суверенітету та цілісності України

Фото: Reuters

В Америці занепокоєні використанням Москвою енергетичних проектів "з метою тиску й залякування України та інших європейських союзників".

США будуть продовжувати підтримку України у поновленні цілісності її кордонів та збереження державного суверенітету.

На цьому заявив перший заступник державного секретаря США Джон Салліван під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомили в Держдепартаменті США.

"Заступник держсекретаря підкреслив, що Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають спроби анексії Криму Російською Федерацією та підтверджують рішучу підтримку суверенітету й територіальної цілісності України", - зауважили в дипломатичному відомстві США за результатами зустрічі.

Крім того, в Держдепі зазначили, що сторони обговорили, в тому числі, спільні зусилля щодо протистояння шкідливому впливу Росії, а також проти використання Москвою енергетичних проектів "з метою тиску й залякування України та інших європейських союзників".

"Окремо був обговорений прогрес України у реалізації політичних та економічних реформ", - підкреслили в Державному департаменті США.

Нагадаємо, що 25 вересня у Нью-Йорку урочисто відкрилися загальні дебати високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН за участю глав держав і урядів, у яких бере участь Президент України Петро Порошенко.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація