У Дніпропетровську міліція відкрила справу через незаконну зміну членів виборчої комісії

У Дніпропетровську міліція відкрила справу через незаконну зміну членів виборчої комісії

Центральна виборча комісія на підставі підроблених заяв прийняла рішення про заміну членів Дніпропетровської міської виборчої комісії

Зловмисники подали заяви до міської виборчої комісії міста Дніпропетровська про заміну представників без відома відповідних політичних сил.

У Дніпропетровську відкрито кримінальне провадження за зверненням кількох політичних сил, чиїх представників на підставі підроблених документів було замінено у складі міської виборчої комісії. Дії зловмисників кваліфіковані як підробка документів.

Йдеться про подання до ЦВК невстановленими поки особами підроблених документів щодо заміні членів Дніпропетровської міської виборчої комісії.

Зловмисники, підробивши підписи і печатки політичних партій, подали заяви до міської виборчої комісії міста Дніпропетровська про заміну представників без відома відповідних політичних сил.

Центральна виборча комісія на підставі цих підроблених заяв 21 жовтня на своєму засіданні прийняла рішення про заміну членів Дніпропетровської міської виборчої комісії на осіб, які не мають жодного відношення до певних політичних сил.

За цим фактом головним слідчим управлінням МВС розпочато кримінальне провадження за ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, чому ЦВК відмовила Добкіну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація