У фракції "Слуги народу" склали список 35 потенційних кандидатів до ЦВК

У фракції "Слуги народу" склали список 35 потенційних кандидатів до ЦВК

Давид Арахамія та Володимир Зеленський / Фото: УНІАН

Кількість кращих претендентів планують скоротити до 16 вересня.

У  "Слуги народу"  вже є список з 35 потенційних кандидатів на посади членів Центральної виборчої комісії. Про це заявив керівник фракції Давид Арахамія.

За його словами, серед нардепів президентської політсили дискусії про зміну складу Центрвиборчкому не було взагалі.

"Ми розуміли, що рано чи пізно ЦВК буде перезавантажено… Зараз уже є десь 35 кандидатів, із яких треба скласти шорт-лист, щоб ці люди виглядали нормально, з професійної точки зору і в очах громадськості, які можуть нормально захищати інтереси виборців", - наводить "Укрінформ" цитату Арахамії.

На уточнювальне запитання про те, чи встигнуть народні обранці сформувати цей список до понеділка, 16 вересня, лідер більшості у парламенті відповів так: "Ви ж бачите, що ми можемо працювати в турборежимі. Хтось буде у неділю працювати, щоб зробити цей шорт-лист і провести остаточні співбесіди, щоб потім подавати кандидатури".

Арахамія додав, що "надав би місця "Голосу", якби це залежало від нього. Не проти політик і місць для "Європейської солідарності".

 "Можливо, і "ЄС" теж треба дати місця - я не знаю, як це має бути за законом", - додав лідер фракції "Слуги народу".

Нагадаємо, 9 вересня президент України Влодимир Зеленський відправив до парламенту подання щодо звільнення усіх членів ЦВК. 13 вересня Верховна Рада підтримала цю пропозицію. "За" проголосував 341 нардеп. 

Верховна Рада звільнила нинішній склад ЦВК

Верховна Рада звільнила нинішній склад ЦВК

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація