У генпрокуратурі переконують, що повідомлення про підозру Бойку не складалось

У генпрокуратурі переконують, що повідомлення про підозру Бойку не складалось

Фото: УНІАН

Запобіжні заходи Бойку не обирались.

У ГПУ заявили, що за сприяння в реалізації "схеми Курченка" щодо депутата Юрія Бойка слідчі не складали повідомлення про підозру.

Про це прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила у Faceboook.

Також вона опублікували доповідну записку, в якій вказано, що станом на 14 вересня 2016 року повідомлення про підозру Бойку не складались та запобіжні заходи не обирались.

Нагадаємо, що депутат Сергій Лещенко заявив, що у ГПУ було готове подання на депутата Юрія Бойка за сприяння в реалізації "схеми Курченка", коли той працював в уряді.

Як повідомляє сайт ГПУ, Генеральний прокурор України Юрій Луценко доручив надати ґрунтовну інформацію щодо стану розслідування стосовно Юрія Бойка та наявності проекту підозри відносного зазначеної особи.

Згідно доповідної записки, підготовленої начальником Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Горбатюком, слідством на даний час не встановлено фактів підписання від імені Бойка документів (наказів, листів, протоколів, погоджень тощо) щодо проведення закупівель СПБУ, а допитані в ході досудового розслідування свідки про безпосередню його причетність до злочинної схеми закупівлі платформ за завищеними цінами не повідомляли, у зв'язку з чим прямих доказів щодо такоїучасті не здобуто і проект повідомлення про підозру не складався.

Як повідомлялося, 15 березня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-заступник голови "Нафтогаз України" Олександр Кацуба, який проходив у справі про закупівлю нафтових вишок, розташованих у Чорному морі, уклав угоду зі слідством, надавши цінні свідчення про діяльність високопоставлених чиновників режиму Януковича. Генпрокурор зазначив, що Кацуба також заплатив 100 млн. гривень і отримав по цій угоді 18 місяців ув'язнення.

У мережі з'явились фото величезного будинку голови "Опоблоку" Юрія Бойка

У мережі з'явились фото величезного будинку голови "Опоблоку" Юрія Бойка

Повʼязані теми:

Наступна публікація