У ГПУ не виключають, що в офшорних фірм є можливість відсудити конфісковані "гроші Януковича"

У ГПУ не виключають, що в офшорних фірм є можливість відсудити конфісковані "гроші Януковича"

Фото: УНІАН

Справою конфіскованих "грошей Януковича" може займатись Нацполіція або Служба безпеки України, - пояснили у прокуратурі.

Очільник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк не виключає, що офшорні фірми можуть відсудити назад конфісковані гроші колишнього президента України Віктора Януковича. Про це він заявив в ефірі програми «Завтра», - пише «Радіо Свобода».

«Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують і які отримають відмову в цьому і які можуть бути добросовісними так званими набувачами, – дійсно, вони можуть звертатися до європейських судів і розраховувати, що європейський суд буде до них дослухатися», – заявив прокурор.

Щоправда, як зазначив Горбатюк, про відкриття якихось проваджень щодо оприлюднення медіакомпанією «Аль-Джазіра» нібито тексту засекреченого вироку Краматорського суду про спецконфіскацію коштів екс-президента йому нічого не відомо. За його словами, прокуратура втратила можливість починати провадження зі створенням Державного бюро розслідувань, тож цією справою може займатись Нацполіція або Служба безпеки України.

"Аль-Джазіра" запевняє, що компанія Гонтаревої допомагала Януковичу вивести гроші в офшори

"Аль-Джазіра" запевняє, що компанія Гонтаревої допомагала Януковичу вивести гроші в офшори

Також офіційного підтвердження того, що оприлюднений документ є дійсно вироком Краматорського суду, наразі немає.

Нагадаємо, 10 січня Al Jazeera опублікувало текст постанови Краматорського суду про спецконфіскацію, яка була засекречена через оголошення державною таємницею. У документі, зокрема, було викладено схему виведення грошей з України оточенням Януковича.

Згідно з даними слідства, тодішньому президенту України допомогла вивести 1,5 мільярда доларів інвестиційна компанія голови Нацбанку Валерії Гонтаревої Investment Capital Ukraine (ICU).

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація