У ГПУ пояснили причини затримання чоловіка нардепки Скороход

У ГПУ пояснили причини затримання чоловіка нардепки Скороход

Бізнесмен Олексій Алякін / Фото: Фото з соціальних мереж

Нині питання щодо екстрадиції громадянина РФ вирішує суд.

Правоохоронці затримали цивільного чоловіка нардепки від фракції "Слуга народу" Анни Скороход, бізнесмена Олексія Алякіна у зв’язку з тим, що він перебуває в міжнародному розшуку.

Про це повідомили у пресслужбі ГПУ.

"У четвер, 14 листопада 2019 року, Національна поліція затримала громадянина Російської Федерації, який перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у прокуратурі, питання про екстрадиційний арешт вирішується в судовому порядку.

"Екстрадиційну перевірку проводить прокуратура м. Києва, за її результатами буде зроблено висновок про відсутність або наявність обставин, які можуть перешкоджати видачі. Раніше цей громадянин намагався уникнути екстрадиції шляхом оформлення громадянства України через надання міграційній службі неправдивих відомостей", - додали у ГПУ.

За даними слідства, 9 серпня 2018 року росіянина вже затримували на території Київської області та тримали його три місяці під вартою з метою екстрадиції до 8 листопада 2018 року, поки Новозаводський районний суд Чернігова не змінив своїм рішенням запобіжний захід на домашній арешт.

У подальшому, 3 січня 2019 року, домашній арешт було скасовано у зв’язку зі встановленням факту належності до громадянства України. Однак, рішення про набуття громадянства було двічі скасоване міграційною службою через надання під час його оформлення неправдивих відомостей та підроблених документів. Чоловік оскаржував рішення про скасування громадянства у судовому порядку. 7 листопада 2019 року Шостим апеляційним адміністративним судом у задоволенні позовних вимог позивача було відмовлено.

Окрім цього повідомляється, що розшук правопорушника було відновлено 11 листопада 2019 року.

Нагадаємо, 14 листопада під час засідання Верховної Ради Анна Скороход заявила про те, що її чоловік був затриманий нібито через те, що вона голосувала проти земельного закону. У відповідь Арахамія заявив, що партія до затримання чоловіка політика не має жодного стосунку і що Скороход неодноразово пропонувала своїм колегам "грошову допомогу".

Раніше САП через поширену в ЗМІ інформацію відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідувалося можливе одержання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.  Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що депутати фракції "Слуга народу", а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні. Політики поліграф пройшли. Лідер фракції Давид Арахамія заявляв, що знає про "непрямі факти" хабарництва депутатів від "Слуги Народу".

Повʼязані теми:

Наступна публікація