У ГПУ розповіли подробиці справи проти НАБУ через незаконне прослуховування

У ГПУ розповіли подробиці справи проти НАБУ через незаконне прослуховування

Фото: pixabay.com

Бюро відстежувало пересування посадовців та трафік дзвінків між абонентами 114 телефонів.

У Генеральній прокуратурі розповіли подробиці справи проти НАБУ через незаконне прослуховування держслужбовців.

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Зокрема, ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 365, 366 КК України.

Встановлено, що службовими особами НАБУ 2016 року незаконно проводилось відстеження пересування осіб по території країни та трафіку дзвінків між абонентами 114 телефонів.

У такий незаконний спосіб здійснювались оперативно-технічних заходів щодо службових осіб Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, органів Нацполіції, СБУ, Управління держохорони, ДУС, заступників міністрів Кабміну, органів ДФС, суддів Вищих судів, голів райсудів у місті Києві, керівників ВНЗ, інших службових осіб.

Наразі допитано як свідків низку службовців зазначених органів.

Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальни...

Опубликовано Ларисой Сарган 21 сентября 2017 г.

Нагадаємо, Луценко звинуватив Національне антикорупційне бюро у незаконному прослуховуванні понад сотні державних службовців. "У мене є юридичні докази того, що НАБУ, отримавши дозвіл на прослуховування 18 осіб, здійснювало прослуховування більше 140. Це люди з охорони президента України та інші посадовці з різних гілок влади", - сказав він.

Генпрокурор не озвучив точну кількість посадовців, яких прослуховували.

Луценко наголосив, що вже доповів про цю ситуацію керівнику Бюро Артему Ситнику. За його словами, перших результатів у справі варто чекати за кілька місяців. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація