У ГПУ розповіли про докази фінансування Саакашвілі олігархом-втікачем Курченком

У ГПУ розповіли про докази фінансування Саакашвілі олігархом-втікачем Курченком

Фото: Facebook/Северіон Дангадзе

Затриманому соратнику політика Дангадзе вже висунуто першу підозру.

У затриманого на Полтавщині соратника лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе, який намагався втекти до Росії, вилучили документи на підтвердження отримання коштів від олігарха із "сім'ї Януковича" Сергія Курченка.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу.

"Було встановлено, що він на машині своєї знайомої намагається залишити Україну, рухаючись на великій швидкості з Києва у бік Росії. На пості поліції біля міста Лубни його затримали співробітники прокуратури, а пізніше і співробітники СБУ", - розповів він.

За словами Луценка, після затримання Дангадзе допитали та висунули першу підозру, сьогодні буде висунуто другу.

"Усі підозри зводяться до ст.110 Кримінального кодексу - держзрада, і ст.256 - сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності", - додав генпрокурор.

Також Луценко зазначив, що під час обшуків на квартирах, де мешкав Дангадзе, були виявлені безліч матеріалів, а також паспорт громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Окрім цього генпрокурор повідомив, що правоохоронці намагалися затримати Дангадзе ще 2 грудня на стоянці супермаркету у Львові, проте він утік. Натомість вдалося затримати чоловіка, який його супроводжував.

"Ім'я його Назар, він працює постійним консультантом у парламентському комітеті з питань антикорупційної політики. Його було затримано із сумкою, повною документів, в яких зазначено, куди витрачалися гроші Сергія Курченка - на автобуси, телебачення, харчування, підкуп різних осіб, зокрема журналістів", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, 5 грудня вранці соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-глава Одеської області забрався на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків.

Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, однак його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі.

В СБУ заявили, що здійснили затримання в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій) . Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років.

Після цього прихильники витягли Саакашвілі з машини СБУ.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація